20
loading

«Όλα τελείωσαν. Το σημείωμα να το, σύντομο, απλό, βαθύ, καθώς ταιριάζει, αδιαφορία, συγχώρηση γεμάτο». Το συγκεκριμένο απόσπασμα προέρχεται από ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη που υπήρχε μέσα στη συλλογή «ιδανικοί αυτόχειρες» που εκδόθηκε το 1927.

Ένα χρόνο αργότερα ο σπουδαίος αυτός ποιητής έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο Κώστας Καρυωτάκης ήταν ένας θλιμμένος άνθρωπος. Φυσιολογικά, ήταν και ένας θλιμμένος ποιητής. Ο καλύτερος θλιμμένος ποιητής που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα και σίγουρα η σημαντικότερη λογοτεχνική «φωνή» που ανέδειξε η δεκαετία του 1920.

Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος έστω και μια μικρή χαραμάδα χαράς και αισιοδοξίας στα ποιήματα που έγραψε. Η ποίηση του Καρυωτάκη δεν έχει τίποτα το αισθησιακό και το ηρωικό. Είναι αντιηρωική. Αποδομεί μέσω του αυτοσαρκασμού τα πάντα και αποθεώνει το άδοξο.

Αφαιρεί όλη αυτή η θλίψη έστω και ένα μικρό κομμάτι από το μεγαλείο του; Προφανέστατα και όχι. Καθόλου τυχαίο, άλλωστε, πως και ο Ρίτσος και ο Σεφέρης δήλωναν πως είχαν επηρεαστεί από το έργο του.

Ο Καρυωτάκης προσπάθησε να ζήσει. Δούλεψε. Ερωτεύτηκε βαθιά. Γέλασε. Τίποτα απ’ όλα αυτά, ωστόσο, δεν του έδωσε το κίνητρο που ζητούσε για να συνεχίσει να προσπαθεί.

Κι έτσι, αφού έγραψε για τον πόνο, την θλίψη, τη δυστυχία και τη μοναξιά, σε ηλικία μόλις 32 ετών και ενώ είχε τόσα πολλά να δώσει ακόμα στις τέχνες και τα γράμματα αυτού του τόπου, πήγε μόνος του, στο ραντεβού με τον θάνατο.

«Μας διώχνουνε τα πράγματα, κι η ποίησις είναι το καταφύγιο που φθονούμε»

Ο Κώστας Καρυωτάκης είδε το πρώτο φως της ημέρας στην Τρίπολη 30 Οκτωβρίου 1896. Ήταν ο δεύτερο παιδί της οικογένειας, ενώ ακολούθησε ένα ακόμα μετά από αυτόν.

Ο πατέρας του, Γιώργος Καρυωτάκης, ήταν νομομηχανικός και εξαιτίας της δουλειάς του η οικογένεια αναγκαζόταν συχνά να αλλάζει σπίτια και περιοχές. Έζησαν στη Λευκάδα, την Πάτρα, τη Λάρισα, την Καλαμάτα, το Αργοστόλι, την Αθήνα και τα Χανιά.

Ο μικρός Κώστας, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του, ήταν ξεκάθαρο πως ήταν διαφορετικός απ' όλους τους υπόλοιπους νέους της ηλικίας του.

Σεμνός, μετρημένος, σοβαρός, θλιμμένος και σπάνια χαμογελαστός, έδειξε από νωρίς την τάση προς τα γράμματα.

Από τα εφηβικά του χρόνια δημοσίευε ποιήματά του σε παιδικά περιοδικά, ενώ το όνομά του αναφέρεται και σε διαγωνισμό διηγήματος του περιοδικού «Διάπλαση των Παίδων». Το 1917 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική. Προσπάθησε να ακολουθήσει το επάγγελμα του δικηγόρου, δεν τα κατάφερε και έπιασε δουλειά στο δημόσιο. Άρχισε να εργάζεται στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Σιχαινόταν τη δουλειά του και τη γραφειοκρατία όσο τίποτα και ανέπτυξε κάποιου είδους συνδικαλισμό. Γι΄ αυτό το λόγο ερχόταν σε διαρκή κόντρα με τους προϊσταμένους του και εκείνοι τον τιμωρούσαν με μεταθέσεις. Σύρος, Άρτα, Αθήνα…

Μέσα σε όλα αυτά ο Καρυωτάκης αρχίζει να δημοσιεύει ποιητικές συλλογές. «Ο Πόνος των Ανθρώπων και των Πραγμάτων», η πρώτη του, δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο του 1919 και δεν έλαβε ιδιαίτερα θετικές κριτικές. Η δεύτερη συλλογή του, υπό τον τίτλο «Νηπενθή», εκδόθηκε το 1921 και το Δεκέμβριο του 1927 εκδόθηκε η τελευταία ποιητική συλλογή του, με τίτλο «Ελεγεία και Σάτιρες». Από τη «Νηπενθή» και μετά ο Καρυωτάκης ήταν ένα υπολογίσιμο μέγεθος στην εγχώρια ποίηση.

«Όλα τα πράγματά μου, αναθυμούνται μιαν ώρα που περάσαμε μαζί»

Κάπου ανάμεσα στο μίσος του για τη δουλειά του και την διέξοδο της ποίησης, ο Καρυωτάκης ερωτεύεται. Ο πρώτος του μεγάλος έρωτας ήταν η Άννα Σκοδρύλη, την οποία γνώρισε ως έφηβος στα Χανιά. Η δεύτερη ήταν η ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη συνάδελφός του στη Νομαρχία Αττικής.

Ο Καρυωτάκης αγάπησε βαθιά την Πολυδούρη αλλά ποτέ του δεν κατάφερε να ξεπεράσει την Σκοδρύλη.

Με την Πολυδούρη γνωρίστηκαν τον Δεκέμβριο 1921. Εκείνος γοητεύτηκε από τη στάση ζωής που είχε εκείνη. Εκείνη γοητεύτηκε την ποίησή του. Η μποέμικη ζωή που έκανε η Πολυδούρη, ωστόσο, ήταν φορτίο βαρύ για τον Καρυωτάκη. Η απελευθερωμένη κοπέλα του έκανε μέχρι και πρόταση γάμου αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Στην αρχή επικαλέστηκε την άσχημη εμφάνισή του και πώς δεν θα της ταίριαζε, όταν εκείνη επέμεινε, ωστόσο, εκείνος της είπε πως έπασχε από κάποιο αφροδίσιο νόσημα. Η Πολυδούρη δεν τον πίστεψε αλλά εκείνος δεν έκανε ούτε βήμα πίσω και επέμεινε πως δεν μπορεί να γίνει μεταξύ τους κάτι περισσότερο.

Οι μελετητές του έργου του λένε πως στο ποίημα του «Ωχρά Σπειροχαίτη» (το όνομα του μικροβίου που προκαλεί τη σύφιλη), είναι η απόδειξη ότι ο ποιητής όντως έπασχε από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Ο έρωτας αυτός έμεινε ανεκπλήρωτος. Η Πολυδούρη πληγωμένη και προδομένη, έφυγε για το Παρίσι όπου συνέχισε να κάνει αντισυμβατική ζωή. Κάπως έτσι ο Καρυωτάκης έμεινε μόνος του, συνεχίζοντας τη μοναχική του πορεία προς τον θάνατο.

«Όταν οι άνθρωποι θέλουν να πονείς, μπορούνε με χίλιους τρόπους»

Το Φεβρουαρίου του 1928 ο Καρυωτάκης  αποσπάστηκε στην Πάτρα και λίγο αργότερα στην Πρέβεζα. Στον τελευταίο του σταθμό. Η αλληλογραφία του με συγγενείς του την περίοδο αυτή αναδεικνύει την απόγνωση του Καρυωτάκη. Στις 20 Ιουλίου πήγε στο Μονολίθι και βούτηξε στη θάλασσα και  επί δέκα ώρες προσπαθούσε να αυτοκτονήσει, προσπαθώντας μάταια να πνιγεί.

Την επόμενη μέρα (21 Ιουλίου) αγόρασε ένα περίστροφο κι επισκέφτηκε ένα καφενείο της Πρέβεζας. Αφού πέρασε λίγες ώρες μόνος του καπνίζοντας, πήγε στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα, έκατσε κάτω από έναν ευκάλυπτο, έστρεψε το όπλο πάνω και αυτοπυροβολήθηκε.

Στην τσέπη του η αστυνομία βρήκε ένα σημείωμα, που εξηγούσε τους λόγους της αυτοκτονίας του:

«Είναι καιρός να φανερώσω την τραγωδία μου. Το μεγαλύτερό μου ελάττωμα στάθηκε η αχαλίνωτη περιέργειά μου, η νοσηρή φαντασία και η προσπάθειά μου να πληροφορηθώ για όλες τις συγκινήσεις, χωρίς τις περσότερες να μπορώ να τις αισθανθώ. Τη χυδαία, όμως, πράξη που μου αποδίδεται τη μισώ. Εζήτησα μόνο την ιδεατή ατμόσφαιρά της, την έσχατη πικρία. Ούτε είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για το επάγγελμα εκείνο. Ολόκληρο το παρελθόν μου πείθει γι' αυτό. Κάθε πραγματικότης μου ήταν αποκρουστική. Είχα τον ίλιγγο του κινδύνου. Και τον κίνδυνο που ήρθε τον δέχομαι με πρόθυμη καρδιά. Πληρώνω για όσους, καθώς εγώ, δεν έβλεπαν κανένα ιδανικό στη ζωή τους, έμειναν πάντα έρμαια των δισταγμών τους ή εθεώρησαν την ύπαρξή τους παιχνίδι χωρίς ουσία. Τους βλέπω να έρχονται ολοένα περισσότεροι μαζί με τους αιώνες. Σ' αυτούς απευθύνομαι. Αφού εδοκίμασα όλες τις χαρές είμαι έτοιμος για έναν ατιμωτικό θάνατο. Λυπούμαι τους δυστυχισμένους γονείς μου, λυπούμαι τα αδέλφια μου. Αλλά φεύγω με το μέτωπο ψηλά. Ήμουν άρρωστος. Σας παρακαλώ να τηλεγραφήσετε, για να προδιαθέση την οικογένειά μου, στο θείο μου Δημοσθένη Καρυωτάκη, οδός Μονής Προδρόμου, πάροδος Αριστοτέλους, Αθήνας.

[Υ.Γ.] Και για ν' αλλάξουμε τόνο. Συμβουλεύω όσους ξέρουν κολύμπι να μην επιχειρήσουνε ποτέ να αυτοκτονήσουν δια θαλάσσης. Όλη νύχτα απόψε, επί δέκα ώρες, εδερνόμουν με τα κύματα. Ήπια άφθονο νερό, αλλά κάθε τόσο, χωρίς να καταλάβω πώς, το στόμα μου ανέβαινε στην επιφάνεια. Ορισμένως, κάποτε, όταν μου δοθεί η ευκαιρία, θα γράψω τις εντυπώσεις ενός πνιγμένου».

Σύγχρονοι μελετητές της ζωής και του έργου του Καρυωτάκη είναι πεπεισμένοι, πλέον, πως ο σπουδαίος ποιητής δεν αυτοκτόνησε από την κατάθλιψη.

Λένε πως ένα συγκεκριμένο απόσπασμα της τελευταίας του επιστολής μπορεί να φανερώνει την αλήθεια. «Τη χυδαία, όμως, πράξη που μου αποδίδεται τη μισώ. Εζήτησα μόνο την ιδεατή ατμόσφαιρά της, την έσχατη πικρία. Ούτε είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για το επάγγελμα εκείνο». Κανείς δεν ξέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.

Λέγεται πως ο Καρυωτάκης συνδεόταν ερωτικά με μια πόρνη πριν πάρει μετάθεση για την Πρέβεζα. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, κάποιοι να βρήκαν την ευκαιρία να τιμωρήσουν τον «ενοχλητικό συνδικαλιστή» με μια υπόθεση μαστροπείας και να τελειώνουν οριστικά με αυτόν.

Το τι πραγματικά έγινε και ποια ήταν αυτή η «χυδαία πράξη» για την οποία τον κατηγορούσαν, θα μείνει για πάντα ένα μυστήριο.

Σε ότι αφορά την Πολυδούρη, στο Παρίσι κόλλησε φυματίωση. Μια νύχτα τη βρήκαν πεσμένη στο δρόμο. Επέστρεψε στην Αθήνα για να νοσηλευτεί στο «Σωτηρία». Εκεί έμαθε τα δυσάρεστα νέα για την αυτοκτονία του Καρυωτάκη.

Η είδηση αυτή την κατέβαλε ακόμα περισσότερο. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και κατέρρευσε ψυχολογικά. Στις 29 Απριλίου 1930, μη αντέχοντας άλλο ζήτησε από έναν φίλο της να την προμηθεύσει με μορφίνη και αυτοκτόνησε παίρνοντας υπερβολική δόση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar φιλακι στο μαγουλακι, κυστερα λοσιόν..

  που να θυμαμαι τι σουχω πει ζουζουνα μου, ουτε καν θυμαμαι κουβεντα για μαλλια παρεκτος το οτι κουρευτηκα μονος με βιντεοκαμερα
  θα πω καμια μερα καμια ανακριβεια η αντρικο ψεματακι και μαυρο φιδι μεφαγε, κρατας αρχειο.
  Δε τολμω να παρω τη πολωνεζα τωρα στη καραντινα, επειδη κανει μπαμ οτι δεν ειναι ποδηλατο και επειδη ειναι κουκλαρα μπορει να πεσω σε κανα φθονερο σεριφη και να μου τη δεσμευσουν να ψαχνομαι

  1. avatar Βρε σπάγκε οικονομία κανεις; Όσα τα μάγουλα τόσα και τα φιλιά,

   Δε μας τα λες καλά, ζουζούνι αρχίζω και ανησυχώ. Τόσα βρε είπαμε, θες να ψάξω στο γουγλη να στα στείλω στη διεύθυνση που μου είπες αν θέλω να κρατήσω ; Θα πατήσω τα πλήκτρα και σε τρία τακ, τακ, τακ τακ, τα βρήκα εγώ, μπας και θυμηθείς.

   1. avatar Γκρινιαρα, και να σκεφτεις οτι με την αμερικανα και την πολωνη κανουμε οτι κανουμε χωρις καν φιλακι

    Ετσι ε;; τακ τακ τακ ..
    θα βρει ο γουγλης τι σουχω πει για τα μαλλια μου και δε θυμαμαι;;
    μπα που να δαγκωνα τη γλωσσα μου ο μπαγλαμας..
    η ζουζου μου προεκυψε γουγλαινα
    https://www.newsbeast.gr/health/arthro/6806619/ta-ftina-kotopoyla-ton-soyper-market-apeiloyn-ton-planiti-me-nea-pandimia-tha-kanei-tin-covid-19-na-moiazei-apli
    διαφωνεις;;
    οσα τα μαγουλα...
    στα μαγουλα μετρας κιαυτα κατω απ ταντισκηνο της κορονας;;

    1. avatar Τυχερούλη, εγώ και οι καρδερίνες. Κελάηδημα η γκρίνια μου, έτσι δεν είπες;🤫😜

     Σε ευχαριστώ ζουζουνακι, το είδα μου και άρεσε πολύ. Δε διαφωνώ τήρησα και τα υπεσχημένα. Εκανα τα τακ, τακ, τακ μου, τα βρήκα και στα κάρφωσα, πολλή πάρλα είχαμε ρε αγάπη, ξεκινήσαμε απ\' τη γη και καταλήξαμε στο φεγγάρι. Στα πολύ ωραία μας ήμασταν και δόξα τω θεώ εξακολουθούμε να ήμαστε.Είσαι φιλαλήθης. Φιλάκια, το μέτρημα είναι δική σου δουλειά. Βγάλε το λογαριασμό εσύ, δώσε ό,τι νομίζεις και μετά θα σου πω αν είναι και ο σωστός. Υ/γ: Περίμενα ο,τι δεν θα το άφηνες να πέσει κάτω και ότι κάτι τέτοιο θα πεις.Το είπες όμως πολύ ωραία. Σε λατρεύω ζουζούνι μου, μου απογειώνεις τη διάθεση.

 2. avatar Ιδιορρυθμος ποιητης

  Όχι μόνο στο ποιητικό έργο του αλλά και στην ζωή του .Ταξίδεψε σε διάφορες χώρες τής Ευρώπης στην Ιταλία τη Γερμανία τη Γαλλία τη Ρουμανία .Τίποτα δεν τον ευχαρίστησε καμμιά χαρά δεν τουδωσε η ζωή .Ηταν πάντα κλεισμένος στον εαυτό του και αναζητούσε τη μοναξιά .Παντού αισθανόταν σαν εξόριστος απο τη ζωή .Μετάθεση του στη Πρέβεζα χειροτέρεψε ώσπου αποφάσισε να τερματίσει τη ζωή του .19 Ιουλίου 1928 έπεσε στη θάλασσα πάλεψε ολόκληρη νύχτα χωρίς να πετύχει το σκοπό του γιατί ήξερε κολύμπι και δεν μπορούσε να βουλιάξει .Την αλλη μέρα αγόρασε ενα περίστροφο και τερμάτισε με αυτό τη ζωή του .Ίσως η μελαγχολική ιδιοσυγκρασία του ίσως ενα νεανικό έντονο αίσθημα για την ποιήτρια Μ Πολυδούρη ίσως κάτι κρυφό τον έσπρωξαν στο διάβημα του.

 3. avatar Καρυωτακης Κωστας

  Τρίπολη 1896-Πρέβεζα 1928, σπούδασε νομικά στό πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε τό δημόσιουπαλληλικό στάδιο,οι συχνές μεταθέσεις του τόν έφεραν σέ άμεση επαφή μέ τήν ήσυχη ζωή τής ελληνικής επαρχίας γεγονός πού επέτεινε τήν ανία του και τήν έμφυτη τάση του πρός τήν απαισιοδοξία,η απομόνωση του από τούς συνανθρώπους του η απελπισία μέ τήν οποία αντιμετώπιζε τά καθημερινά ο νευρωτικός του χαρακτήρας και η ιδέα του πώς οι μεταθέσεις του είχαν τήν έννοια διωγμού διαπότισαν και τούς στίχους του, οι στίχοι του αποτελούν ουσιαστικά δραματικές κραυγές ανθρώπινου πόνου, την ποίηση του τή διακρίνει συχνά και ο σαρκασμός, η ειλικρίνεια τού δραματικού τόνου της άσκησε μεγάλη επίδραση στούς νέους τής εποχής του. Η αυτοκτονία του στήν Πρέβεζα έμπρακτη απόδειξη τής γνησιότητας τής ποίησης του αποτέλεσε τό επιστέγασμα τής οδυνηρής εμπειρίας του από τή ζωή , λίγο πρίν αυτοκτονήσει μέ περίστροφο είχε τή δύναμη νά διαπιστώσει σέ ένα του σημείωμα ανάμεσα στά άλλα και τό εξής :Πληρώνω γιά όσους , καθώς εγώ , δέν έβλεπαν κανένα ιδανικό στή ζωή τους . . . . .

 4. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  Γεννηθηκε 30 οκτωβριου, φυσικο να ειναι χαμηλων τονων ανθρωπος.
  Οχι,βεβαια,διοτι ετσι λενε τα αστρα,
  αλλα\' επειδη τετοιαν εποχη ολοκληρη η φυση ησυχαζει - ιδιως στην Ηπειρο.

  1. avatar ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ

   Απο πότε αξιοτιμε ΔΙΟΓΕΝΗ η Τριπολη βρισκεται στην Ηπειρο?
   ?

   1. avatar για δε με ρωτησες τον γαιδουροβατραχο , παρα απορεις;;

    καθολου μην απορεις
    ως γνωστο
    κατα πως επισημα δηλωσε μπρος στις καμερες ο αποφοιτος χαρβαρντ (τεως υπουργος διοικητικης μεταριθμησης .....1,2,3 ετσι τογραφε,που συγχεει μοντεσκιε με ρουσω μεταξυ παμπολων αλλων) η κρητη συνορευει με τη μακεδονια, αρκει απλα να διπλωσεις τον χαρτη...
    ε ναι τοτε ακριβως κη τριπολη τρακαρει στα γιαννενα
    τοσο απλο
    δικιο εχει το γένι
    μη μιζεριαζεις...

 5. avatar 18/10

  Ο πολυτιμοτερος ποιητής παγκοσμίως, πόσο κρίμα που δεν έζησε να προσφέρει στην ανθρωπότητα το έργο μιας ζωής. Πόσο μιζεροι,λίγοι και θλιβεροι όσοι τον κυνηγησαν, εγκληματίες κατά της τέχνης και κατά της ύπαρξης. Φαντάζομαι τον ποιητή να γράφει στα πιο ώριμα χρόνια του, να είχε αφήσει περισσότερα αριστούργηματα, δεν αντικατασταθηκε ποτέ!!

 6. avatar σκορπιες σκεψεις περιδιαβαινοντας τον μεγαλο περιπατο το 2020, τη χρονια του δρακουλη

  ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ, πονημα navigator
  Το να μη ξερεις το γιατι
  σε καποιους ειναι πονος
  δυσβατη στρατα η ζωη
  σα την βαδιζεις μονος.
  Μη την κοιτας τη στρατα σου
  και μη ρωτας να μαθεις
  γιατι ταχα γεννηθηκες
  περασες και εχαθεις
  Με ψευτικα ,μικροτητες
  σκουπιδια κατα βαση
  θα ξεχαστει ο πονος σου
  ζωή ναι θα περασει
  Μη σκεφτεσαι τα μεσα σου
  μονο τον μπροστινο σου
  πως θα τον κανεις ύστερο
  ας γινει ο σκοπος σου
  Κιαν προωρα τη βαρεθεις
  τουτη τη @@@@@@
  λυτρωση θελεις στο μυαλο
  στο σωμα σου θυσια
  πριν δοκιμασεις , ψαξε το
  θελει τεχνογνωσία

  1. avatar δυσβατη στρατα η ζωη σα την βαδιζεις μονος

   Καλύτερα μόνος, παρά με κακή παρέα.

   1. avatar γαιδουροβατραχος

    μονοι ερχομαστε , μονοι φευγουμε ανθρωπε..
    το ενδιαμεσο ειναι η σαλτσα

  2. avatar Josephine

   Άστα αυτά. Στα δικά μας εμείς.Και το αυγολέμονο να μη κόψει τεχνογνωσία θέλει. Πολύ ωραίο ζουζουνακι μου. Και για να αλλάξουμε τόνο, ήρθε η ώρα από βάτραχο να σε κάνω πρίγκιπα, φιλάκια πολλά αγαπημένε μου γερομπακακα ❤️

   1. avatar Γαιδουροβατραχος σε καραντινα

    ασε
    ο βατραχακος σου εχω προβλημα
    θελω να εξελθω εξω.....μπαφιασα
    να κανω την πεζοπορια μου ρε παιδακι μου... ξερεις κωδικος σεξι
    αν με σταματησει μπατσονι :
    που πας ρε μπακακα;;
    τι να πω;
    βγηκα για περπατημα;; περπαταν οι βατραχοι;;; ημαρτον
    η οτι βγηκα για πηδ**** πουναι η αληθεια;;
    Φιλακια γκρινιαρα,μη το μελετας και μου κοψει ταυγολεμονο την εβαψες....

    1. avatar Josephine

     Η αλήθεια είναι αλλη, ότι άμα συνεχίσεις να λες τέτοια, σέξι θα είναι οι ώρες σου. Δεν θα το γλιτώσεις το μοιραίο ραντεβού με το τηγάνι γερομπακακα. Για αυτό κοίτα μάζεψε το μυαλό σου γεροσαλιάρη, αστους κωδικούς και μέσα γρήγορα, ούτε στο μπαλκόνι για τα λου σου μη βγεις. Το ξεχνάς το ...πότισμα Μη τυχόν και βγει ... κεφάλι έξω, στα έφαγα τα ...ποδάρια. Φιλάκια πολλά δώσε στο αγοράκι μου το μικρό και άστα τα πολλά σουλατσα, το αυγολέμονο και τα μάτια σου, κοίτα μη κόψει, θέλω να φάω σούπα σωστή. ΥΓ: Μην παραπονιέσαι, θα πάρεις τον αέρα σου όταν πας στη μπέμπα, αν βρεις στο δρόμο κάτι που να σου γυαλίσει, \"χτυπά το\" 😜 .

     1. avatar πολυσχιδης νανολεων

      1. το χτυπησα στο μηχανακι που χτυπαω ταυγο μου πριν εξελθω για δραστηριοτητες διεθνους ρεπερτορίου με τα αλλοδαπα μωρα... ξερεις!
      ειμαι του φιταριστου κονσεπτ τι να λεμε τωρα, και τα μωρα ειναι στρωμενα...
      2. ειχε απλωμενες 4 κομμωτριες και αλλες τοσες νυχουδες εκει παραδιπλα απ της μικρης την εισοδο ,αλλα εγω ξερεις, ουτε ματιά, εγω ειμαι ο λακης δεν ειμαι ο κορόνας, δε ξερω τι και πως αλλα επρεπε να κατεβασουν τον φερετζε και να πουν εστω ενα γειαααασου λααααακη μας χάμπαρ γιου...
      αστες μαυρα ματια να κανουνε στο κλουβι τους κανα διμηνο..

     2. avatar Josephine

      Ρε ψευτολέων, σε ποιόν τα πουλάς αυτά; Τάχα μου δε σου είπαν \"χαμπαρ γιου\" οι κουρευτριες και δεν τούς έκατσες, γλακησες. Δε στο έχω να ξεπεσεις εκεί που φτιάχνουν τα μαλλάκια τους τα γκομενάκια. Άντρας σε κουρεύει ζουζούνι και μάλιστα συγκεκριμένος Αφού είσαι παραδοσιακό αγόρι ρε μπούφο, έχεις σταθερές συνήθειες Δεν κάνεις εσύ πειραματισμούς, ούτε χωρίς λόγο αλλαγές. Για να μην έχεις αλλάξει κούρεμα από μικράκι, δεν έχεις αλλάξει ούτε και κουρέα. Άστα αυτά, μαζί μιλάμε, για να σε βλέπω τόσο άνετο να κάνεις και αστεία ή έπεσε μπόμπα προσφάτως σιτεμενε μου νέε και έγινες φρεσκαδι βάζεις κάτω και εικοσαρη ή τσιμπησες τηλεφωνακι γεροσαλιάρη και θα έχεις στη ζούλα κατ\' οίκον περιποίηση στην ατίθαση κομη σου.
      Καλά είναι μικρή; Έκανες βόλτα σου, μέσα τώρα.

     3. avatar Μπραβο φιλαρακι

      Με κανεις καμια φορα και φοβαμαι ρε ζουζουνα
      σα τη καημενη τη τσουχτρα που νομιζε οτι την παρακολουθω απ τη καμερα
      απολυτη -εξωφρενικη επιτυχια με τον κουρεα, με εξεπληξες!!
      αργησα στο φαγητο, το αλφαβηταρι εχει ελληνικο μεν αλλα σκληρο κρεας, το αυγολεμονο τελειο Οι κουρευτριες -νυχουδες δυστυχως γιαυτες ,εκεινη την ωρα χτυπαγαν μυγες και τοχαν ριξει στη παρλα , χαμπαρι δεν πηραν
      ειχα κουρευτει βαθειά για την αναβαση στο ορος περιστερι κιετσι δεν ξανακουρευτηκα με το συνωστισμό , φυσικα δεν θα τον φερω σπιτι, αν καταλαβω οτι θα με κουρεψει ο χο χο χο αγιος χοντρουλης βλεπουμε
      Με την αμερικανα βγαινω οποτε θελω ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μεχρι τις 9μμ ,κακο πλασμα, δε μπορουν να μου πουν τιποτα με τον κωδικο σ6,
      με την πολωνη ομως φοβαμαι μη με σταματησει κανα ζωντανο του χρυσογαλαζοπρασινιδη και μου ζηταει αδεια κυκλοφοριας παροτι δεν χρειαζεται αφου ειναι 250W
      Προς ωρας καλα η μικρη, της βαζω ακουστικο οποτε παω αλλιως θα κρασαρω.
      Και παλι δηλωνω εντυπωσιασμενος για τον κουρεα.
      Για καρυωτακη ουδεν σχολιο περαν του πονηματος, παρεκτος του οτι χιλιαδες εχουν αυτοκτονησει στην ελλαδα για λογους που δε θα κρινω, δεν δικαιουμαι,
      ,με τοσο φαιδρη μεθοδο διαρκειας ωρων, ουδεις αλλος τολμησε,
      Ας ειναι αναπαυμενος
      σιγουρα τον εχει ακολουθησει το συνολο οσων στη συντομη παρουσια του στη γη γνωρισε,
      η όποια χρονικη καθυστερηση σε μη ανθρωπινως υποκειμενικα, αλλα συμπαντικα μεγεθη ειναι απειροελαχιστη
      φιλακια,και να προσεχεις στο μετρο.

     4. avatar Τώρα που το βρήκα, κερδίζω λουκουμάκι; Καλύτερο το φιλάκι, γλυκό μου φιλαράκι.

      Έλα ρε ζουζούνι, τι μπράβο. Σιγά τα αυγά. Απλώς συνδίασα πληροφορίες που κατά καιρούς μου έχεις δώσει και έκανα μια εκτίμηση. Πράγμα που εσύ,το κάνεις με πολλή μεγαλύτερη επιτυχία από εμένα . Λογικό είναι ζουζουνακο μου, τόσα και τόσα λέμε. Αλίμονό μας, αν μετά από τόσα χρόνια δεν μπορούσαμε να βγάλουμε δύο λογικά συμπεράσματα. Αυτό θα ήταν για εμένα το πολύ ανησυχητικό, να βαδίζουμε στα τυφλά. Να μη ξέρουμε τι μας γίνεται.Αν προσέχεις, συνδυάζεις, φιλτράρεις και αξιολογείς σωστά και επικοινωνείς με ενσυναίσθηση, είναι πανεύκολο. Μάλιστα πολλές φορές τυχαίνει ο τρόπος που εκφραζομαστε, να μαρτυρά πολύ περισσότερα και πιο σημαντικότερα από όσα λέμε και γράφουμε. Δε θυμάσαι πόσες συζητήσεις κάναμε για το ατίθασο μαλλί σου; Σε μια από αυτές μάλιστα συμμετείχε και η φίλη μας, η οποία εξαφανίστηκε. Έχω πολύ καιρό να δω σχόλιο της. Ποιός ξέρει, θα έχει πάει μάλλον στο νησί. Φιλιά πολλά καλό βράδυ, να μου προσέχεις το μικρό και άμα μου υποσχεθείς ότι θα βάλεις και εσύ πεπονάτο σκουφι τώρα που τα έμπλεξες με την Πολωνέζα, θα βάλω και εγώ στολή πυρηνικού πολέμου. Δίκαια πράγματα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...