Την γνωρίσαμε μέσα από επιτυχημένες ταινίες, τη λατρέψαμε κι εκείνη με τη σειρά της λάτρεψε το κοινό της. Η ζωή όμως, με το πέρασμα των χρόνων, δεν της τα έφερε όπως τα ήθελε. Αντιθέτως μάλιστα, της φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο.

Η Καίτη Φίνου γεννήθηκε στην Έδεσσα. Όταν εκείνη ήταν μόλις τριών μηνών, οι γονείς της πήραν την απόφαση να μετακομίσουν μόνιμα στην Αθήνα. Λίγα μόλις χρόνια αργότερα έχασε τον πατέρα της και η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε.

Έφηβη ακόμη, αποφάσισε πως θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική και έτσι έδωσε εξετάσεις σαν ξεχωριστό ταλέντο σε δραματική σχολή. Πέρασε στη σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη από την οποία αποφοίτησε το 1982.

Μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο έτος των σπουδών της έγινε πρωταγωνίστρια στην ταινία «Παρθενοκυνηγός» με τον αξέχαστο, Σωτήρη Μουστάκα. Έπαιξε αμέσως και στο θέατρο και σε τηλεοπτικές παραγωγές.

Τα τελευταία χρόνια όμως αντιμετώπισε πάρα πολλές δυσκολίες. Οι περισσότεροι της έκλεισαν την πόρτα λόγω κάποιων κιλών που πήρε αλλά εκείνη δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Αγωνίστηκε για να σταθεί στα πόδια της.

Όπως λέει χαρακτηριστικά στο newsbeast.gr, δούλεψε και στη ρεσεψιόν εξωτερικών γραφείων κλινικής για να επιβιώσει. «Δούλεψα ένα διάστημα σε μια κλινική στα εξωτερικά ιατρεία. Μου δημιουργήθηκε όμως ένα πρόβλημα με τη μέση και γι’ αυτό έπρεπε να κάτσω στο κρεβάτι για 2 με 3 μήνες. Έκανα ενέσεις για να το ξεπεράσω», αναφέρει.

Και τονίζει: «Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Το θέατρο δεν με άφησε ποτέ και ούτε εγώ θα το αφήσω. Υπήρξαν ελάχιστοι χειμώνες που δεν εμφανιζόμουν κάπου».

Η Καίτη Φίνου αυτή την περίοδο συμμετέχει στην παράσταση «Οίκος Ευγυρίας “Η ευτυχισμένη Δύσις”» και υποδύεται την άστεγη.

Η ζωή, άλλωστε, της τα έχει φέρει πολύ δύσκολα αφού εκείνη από τον Ιούλιο μένει στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Μάλιστα, καλεί όλους εκείνους που μπορούν να στηρίξουν οικονομικά το δημιούργημα της Άννας Φόνσου ώστε να μπορούν να συντηρούνται άνθρωποι που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

Η Καίτη Φίνου, παρά τα σκαμπανεβάσματα που της έχουν τύχει, πιστεύει στους νέους. Και γι’ αυτό αναφέρει: «Είναι πάρα πολύ δύσκολος ο χώρος μας. Όμως, χρειάζεται και νέους ανθρώπους. Θα τους έλεγα λοιπόν να στραφούν σε αυτή την δουλειά μόνο αν την αγαπούν πάρα πολύ και με την προϋπόθεση ότι στις μέρες μας, λόγω των καθημερινών δυσκολιών, να έχουν και μία δεύτερη εργασία».

Και προσθέτει: «Εδώ, οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουν τεράστια προβλήματα. Δεν γίνεται δηλαδή μέσα σε αυτό το χώρο, εάν δεν έχεις εξασφαλίσει το μέλλον σου, να επιβιώσεις».

Ευχαριστεί πάντως την Άννα Φόνσου που την έχει στηρίξει και πιστεύει ότι χωρίς εκείνη, πολλοί ηθοποιοί θα είχαν ακόμη πιο σημαντικά προβλήματα. Και γι’ αυτό επιθυμία της είναι να βοηθά ο ένας τον άλλο.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».