Δεν έχει τέλος η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Σφυροκόπημα» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Άνανδροι που έβλεπαν βίντεο με κακοποιήσεις ανηλίκων, νεογέννητων μωρών, ακόμη και τριών μηνών, έχουν περάσει το κατώφλι της Ασφάλειας Αττικής. «Κύριοι» που έβλεπαν ακόμη και βασανισμούς νεογέννητων αγγελουδιών, έχουν πέσει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη και σήμερα εντοπίστηκαν δύο ακόμη παιδόφιλοι, ηλικίας 35 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για παράβαση του Νόμου περί «πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου».

Οι δύο κατείχαν ψηφιακό υλικό ιδιαίτερα βίαιο, το οποίο περιείχε κακοποιήσεις ανηλίκων, ενώ στην κατοικία του 50χρονου βρέθηκαν εκατοντάδες προφίλ ανηλίκων, τα οποία είχε εντοπίσει ο ίδιος σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Ο 50χρονος μάλιστα ήταν γνώριμος στις Αρχές αφού έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για αποπλάνηση ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση.

Μέχρι σήμερα πάντως, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, έχουν σχηματίσει δικογραφίες για 177 άτομα. Έχουν συλλάβει 18 άτομα (16 Έλληνες και δύο αλλοδαπούς) στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Οι έρευνες έγιναν σε τουλάχιστον δεκαεπτά πόλεις της Ελλάδας (Πρέβεζα, Αθήνα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Πάτρα, Αίγιο, Καλαμάτα, Κρήτη, Γαλαξίδι, Λιβαδειά, Σέρρες, Τρίκαλα, Μυτιλήνη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ρόδο.