Οι εποχές που τα κινητά τηλέφωνα ήταν απλά ένα ακόμα μέσο επικοινωνίας έχουν παρέλθει. Χρόνο με το χρόνο, χάρη στις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, οι δυνατότητες που προσφέρουν τα smartphones αυξάνονται, δίνοντάς μας τη δυνατότητα ελέγχου της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής μας ζωής, από μια μόνο συσκευή. Τα smartphones έχουν αντικαταστήσει πολλές καθημερινές μας συνήθειες και έχουν διευκολύνει διαδικασίες γλιτώνοντας μας χρόνο, κόπο, και μερικές φορές και χρήμα. Η δυνατότητα συναλλαγών μέσω κινητού είναι μια από τις μεγαλύτερες ευκολίες, ωστόσο υπάρχει πλέον ένας νέος τρόπος για να κάνεις γρήγορα αγορές με το κινητό σου, χωρίς να έχεις καν μαζί την κάρτα σου!

Πόσες φορές δεν έχεις βρεθεί στο δρόμο και θυμάσαι ότι χρειαζόσουν κάτι για το σπίτι ή είδες κάτι σε μια βιτρίνα που αυθόρμητα αποφάσισες να το αγοράσεις, αλλά δεν είχες μαζί το πορτοφόλι σου. Το κινητό βρίσκεται πάντα στην τσέπη σου, αλλά μια πληρωμή με μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό σου δεν είναι η πιο γρήγορη λύση για τέτοιες περιπτώσεις. Τα ψηφιακά πορτοφόλια επιτρέπουν να χρησιμοποιήσεις το smartphone σου σαν να ήταν ανέπαφη κάρτα, χωρίς να ανησυχείς για τίποτα, αφού προσφέρουν και μέγιστη ασφάλεια αλλά και μπορούν να λειτουργήσουν και εκτός σύνδεσης Internet, αν χρειαστεί.

Παράλληλα, λόγω και της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν πιο ασφαλείς συναλλαγές χωρίς τη χρήση μετρητών ή κάρτας, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού και να ψωνίζουν χωρίς αυτό το άγχος. Τώρα, λοιπόν, που οι ηλεκτρονικές αγορές μπήκαν για τα καλά στις καθημερινές μας συνήθειες, είναι καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα. Τι χρειάζεται;

Το κινητό ως ψηφιακό πορτοφόλι

Τη διαδικασία ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω Mobile Banking τη γνωρίζεις ήδη. Τώρα υπάρχει ένας ακόμα πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος να  κάνεις συναλλαγές μέσω κινητού, με το ψηφιακό πορτοφόλι. Αρκεί μια φορητή συσκευή με τεχνολογία Near-Field Communications (NFC) και λειτουργικό σύστημα Android 5 ή νεότερο, για να μπορέσει να υποστηριχθεί η υπηρεσία. Η τεχνολογία NFC είναι ενσωματωμένη στα περισσότερα σύγχρονα smartphones και ενεργοποιείται πολύ εύκολα από το μενού βασικών ρυθμίσεων της συσκευής. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται για την ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα σε δύο συσκευές σε απόσταση μικρότερη των δέκα εκατοστών. Κάτι σαν το Bluetooth δηλαδή, αλλά μικρότερης εμβέλειας και μεγαλύτερης συχνότητας.

Αυτό που απαιτείται είναι μια εφαρμογή που θα συνδέσει τη συσκευή σου με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα που διαθέτεις. Η Eurobank έχει δημιουργήσει για τους πελάτες της το Eurobank Wallet, που υποστηρίζει κάρτες Eurobank Mastercard και είναι μέρος της εφαρμογής Eurobank Mobile App, οπότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάποια νέα.

Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη: Ενεργοποιείς την υπηρεσία Eurobank Wallet μέσα στο Eurobank Mobile App και επιλέγεις τις Eurobank Mastercard κάρτες σου που θέλεις να ψηφιοποιήσεις για να μπορείς να κάνεις ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό σου. Τη στιγμή που θέλεις να πραγματοποιήσεις μια αγορά, αρκεί να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία NFC στο κινητό σου και αμέσως θα μπορείς να πραγματοποιείς ανέπαφες συναλλαγές στα POS των καταστημάτων, χωρίς το καθημερινό όριο των 50 ευρώ.

Πριν την πραγματοποίηση της πληρωμής, θα πρέπει να εισάγεις το PIN του Eurobank Mobile App ή το δακτυλικό σου αποτύπωμα (άρα δεν χρειάζεται να θυμάσαι περισσότερους κωδικούς απ’ όσους χρησιμοποιείς ήδη). Από εκεί και πέρα πλησιάζεις το κινητό στο POS και η συναλλαγή ολοκληρώνεται ταχύτατα. Και δεν χρειάζεται καν να ανησυχείς για την σύνδεση στο Internet, αφού μπορείς να προχωρήσεις σε έως και δέκα πληρωμές χωρίς να έχεις σύνδεση, οι οποίες και θα φανούν στις κινήσεις όταν συνδεθείς ξανά.

Κινητό με πλεονεκτήματα κάρτας

Η υπηρεσία Eurobank Wallet, όταν συνδέεται με κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα €πιστροφή, επιβραβεύει κάθε σου συναλλαγή. Από τη στιγμή που η κάρτα που έχεις συνδέσει και ψηφιοποιήσει στο Wallet σου συμμετέχει στο Πρόγραμμα €πιστροφή, μπορείς να ενεργοποιήσεις τη σχετική υπηρεσία και να κερδίζεις ευρώ €πιστροφή όταν πραγματοποιείς τις αγορές σου ανέπαφα με το κινητό σου στις 8.500 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επιπλέον, στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή, υπάρχουν ειδικές προσφορές ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για αγορές ή συναλλαγές μέσω Eurobank Wallet σε επιλεγμένες επιχειρήσεις, δίνοντάς σου την ευκαιρία να επωφεληθείς ακόμα περισσότερο.
Advertisement