Το μετρό επεκτείνεται στη Δυτική Αττική και οι νέοι σταθμοί του μετρό σε Νίκαια, Κορυδαλλό και Αγία Βαρβάρα παραδίδονται στο επιβατικό κοινό την Τρίτη 7 Ιουλίου 2020.

Ο Νίκος Ταχιάος, πρόεδρος της Αττικό Μετρό, επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebook ότι οι νέοι «τρεις σταθμοί – κοσμήματα» του μετρό προσθέτουν άλλους 63.000 επιβάτες στο δίκτυο, οι οποίοι μετακινούνται εύκολα και γρήγορα.

Ο κ. Ταχιάος κάνει ειδική αναφορά στο νέο σταθμό του μετρό στην Αγία Βαρβάρα, ο οποίος έχει χωροθετηθεί κάτω από την πλατεία της Αγ. Βαρβάρας, σε βάθος 20 μέτρων. Όπως εξηγεί, κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής εντοπίστηκε υπόγειο υδραγωγείο αποτελούμενο από λαξευμένη σήραγγα, το έδαφος της οποίας διατρέχει πήλινος αγωγός. Αποφασίστηκε η μετακίνηση του αγωγού και η έκθεσή του στον σταθμό, τόσο για την ανάδειξη του μνημείου όσο και για την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών. Η εντυπωσιακή έκθεση με τον αρχαίο αγωγό βρίσκεται στο επίπεδο των εισιτηρίων και αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω του τα βλέμματα των επιβατών.

«Είναι επιτέλους καιρός να ακουστεί ένα μεγάλο μπράβο για τους ανθρώπους της Αττικό Μετρό Α.Ε., που στα 29 χρόνια που έχουν περάσει από την ίδρυσή της, έχουν επιτύχει να ενσωματώσουν και να εξελίξουν μία τεράστια τεχνογνωσία που φέρνει ορατές αλλαγές που διαχέονται πλέον σε όλον τον πολεοδομικό ιστό της Αθήνας και του Πειραιά» εξηγεί ο Νίκος Ταχιάος.

Και συμπληρώνει: «Πρόκειται μια εταιρεία που δικαιώνει όχι μόνο την απόφαση σύστασής της, αλλά και την επιλογή της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη επί υπουργίας Στέφανου Μάνου να αναθέσουν την οργάνωσή της σε ξένους συμβούλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει επίσης σε όλους αυτούς, μηχανικούς και προσωπικό της Αττικό Μετρό Α.Ε. που συνεχίζουν να εργάζονται με την ίδια θέρμη και αποτελεσματικότητα υπό συνθήκες πολύ διαφορετικές από αυτές που συνάντησαν στο ξεκίνημά τους».

«Οι πολίτες της Αττικής βιώνουν μία διαρκή βελτίωση των μετακινήσεων τους χάρις στην δουλειά αυτών των ανθρώπων. Παραμένουμε προσηλωμένοι αμετακίνητα σε αυτόν τον σκοπό, αναγνωρίζοντας φυσικά πως πολλαπλές διοικήσεις πριν από την δική μας έχουν την δική τους συμβολή στην επίτευξή του» αναφέρει ακόμη.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος στέλνει μήνυμα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας: «Επαναλαμβάνω την δέσμευση μας πως στις αρχές του 2023 η Θεσσαλονίκη θα μπει στην ίδια τροχιά, αποκτώντας ένα από τα πιο σύγχρονα μετρό της Ευρώπης».

«Το σύνολο της επέκτασης της Γραμμής 3 αναμένεται να δοθεί σε εμπορική λειτουργία το καλοκαίρι του 2022. Με την ολοκλήρωση του έργου και την προσθήκη των υπόλοιπων τριών σταθμών “Μανιάτικα”, “Πειραιάς” και “Δημοτικό Θέατρο” αναμένεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως, ενώ η διαδρομή από το λιμάνι έως το αεροδρόμιο θα διανύεται με το μετρό σε μόλις 55 λεπτά» κατέληξε ο κ. Ταχιάος.

Δείτε φωτογραφίες