Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την Υγεία, ενώ στη συνέχεια χιλιάδες κόσμου που πήραν μέρος στη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

«Θα πρέπει να οργανωθεί άμεσα παλλαϊκός αγώνας για να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας. Να μην κλείσει, να μην συγχωνευτεί , να μην καταργηθεί κανένα ιατρείο, κανένα Κέντρο Υγείας , καμία υγειονομική μονάδα» ανέφερε σε δηλώσεις του από την συγκέντρωση ο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Δεν θα πρέπει να πληρώνει ο ελληνικός λαός, ο χαμηλόμισθος , ο χαμηλοσυνταξιούχος , ο άνεργος ούτε ένα ευρώ από την τσέπη του για τα φάρμακά του, για τη στοιχειώδη περίθαλψη» συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ «η κυβέρνηση συνεχίζει την δραστική υποχρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και την μείωση των λαϊκών εισοδημάτων».