Ανακοίνωση για τη δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, που υποσχόταν ιατρικά θαύματα και προκάλεσε το θάνατο τριών ανθρώπων, ανάμεσά τους και τρία παιδιά,  εξέδωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η εταιρεία θέτει μια σειρά θεμάτων που ζητά να διευρηνηθούν όπως το πώς έμπαινε ο 47χρονος σε χώρους διάγνωσης, τονίζοντας ότι «μαγικές λύσεις ή θεραπείες, δεν έσωσαν κανέναν.

«Παρακαλούμε λοιπόν τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Ελληνικού ιατρικού δυναμικού» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με αφορμή την υπόθεση του «ψευτογιατρού» ο οποίος εμφανιζόταν ως ειδικός ογκολόγος και εξαπάτησε συμπολίτες μας, ορισμένους από τους οποίους οδήγησε αδικαιολογήτως σε θάνατο, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Να συγχαρούμε τις ανακριτικές και αστυνομικές αρχές που συνέβαλαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης και οδήγησαν το φερόμενο δράστη στη δικαιοσύνη.

Θα πρέπει όμως να διερευνηθούν :

α)  το πώς εισήρχετο ο συγκεκριμένος δράστης σε χώρους διάγνωσης ή θεραπείας, για τους οποίους υφίστανται συγκεκριμένες απαγορευτικές διατάξεις

β) η ύπαρξη συνεργών ιδιαίτερα δε, ιατρών (γεγονός απαράδεκτο), επειδή η δράση που ανέπτυξε δεν μπορεί να γίνει από ένα μόνο άτομο

γ) όλες οι λεπτομέρειες των μεθόδων που χρησιμοποίησε με βάση τις μαρτυρίες των παθόντων, για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, γεγονός όμως, που απαιτεί τη μέγιστη διακριτικότητα των αρχών.

Ο ογκολογικός ασθενής βρίσκεται σε κορυφαία υπαρξιακή κρίση, τόσο κατά την αναγγελία της διάγνωσης του, όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπείας του, η οποία είναι μερικές φορές επώδυνη και μακροχρόνια, επομένως είναι πρόσωπο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ταλαιπωρημένο.

Παρόλες τις σημαντικές προόδους της επιστήμης, πολλοί συνάνθρωποί μας χάνουν τελικά τη μάχη με τη νόσο και η γνώση αυτού του γεγονότος οδηγεί πολλούς ασθενείς να αναζητούν απελπισμένα κάποια «μαγική» λύση με αποτέλεσμα, να είναι εύκολα θύματα καλοπροαίρετων ή κακοπροαίρετων ανθρώπων. Όμως για δεκαετίες, χιλιάδες «μαγικές λύσεις» ή «θεραπείες», δεν έσωσαν κανέναν.

Παρακαλούμε λοιπόν τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, να έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Ελληνικού ιατρικού δυναμικού, να ενημερώνονται από έγκυρες πηγές  και να αναζητούν χωρίς ενοχές δεύτερη γνώμη από ειδικούς για την περίπτωσή τους, όντας επιφυλακτικοί σε οποιονδήποτε τους υπόσχεται θαυματουργά αποτελέσματα, ή εξαίρει με ανάρμοστο τρόπο τις ικανότητές του.

Η Γραμμή Επικοινωνίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στο https://cancerhellas.org δέχεται με απόλυτη εχεμύθεια αναφορές, παράπονα ή καταγγελίες, τις οποίες επεξεργάζεται ομάδα επιστημόνων και δίνει τις ανάλογες συμβουλές και οδηγίες.

Επαναλαμβάνουμε ότι, ο ογκολογικός ασθενής είναι πρόσωπο ιερό και οποιοσδήποτε, για οποιονδήποτε λόγο τον χρησιμοποιεί για ατομικό, ή άλλο όφελος, θα έχει πάντα απέναντι του την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Συγκλονίζει η μητέρα θύματος του «γιατρού»: Μας έλεγε θα τη δείτε νυφούλα

Συγκλονίζει τα όσα αποκαλύπτει η μητέρα του κοριτσιού που έπεσε θύμα των πρακτικών του γιατρού «μαϊμού» και τελικά έχασε τη ζωή της.

Όπως είπε η γυναίκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 γνώρισαν τον «γιατρό» σε κλινική των Αθηνών, ενώ στα μέιλ που τους έστελνε υπέγραφε ως νευροχειρουργός ογκολόγος.

«Μας είπε ότι η δουλειά του ήταν σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, στο οποίο μάλιστα νοσηλεύεται ο Σουμάχερ και επιλέγει να βοηθά ελληνόπουλα. Ότι υπάρχει πρωτοποριακή θεραπεία, ιατρικής φύσεως, όχι εναλλακτική, η οποία είναι υπό έγκριση από τον παγκόσμιο οργανισμό φαρμάκων. Στην ουσία διεκόπη η θεραπεία του παιδιού, γιατί ήταν άχρηστη για να κάνει τη δική του» είπε.

«Το παιδί φυσικά έμεινε ακάλυπτο γιατί όλα αυτά τα αηδιαστικά φάρμακα που του χορηγούσε, δεν ήταν θεραπεία», είπε η γυναίκα.

«Έλεγε ότι δεν έχει δική του ιατρείο λόγω του ότι δουλεύει στην Ελβετία και γι’αυτό συνεργάζεται με κλινικές. Είχε μια απίστευτη πειθώ, έναν τρόπο να μαγνητίζει τους ανθρώπους. Ακόμα κι όταν τον ρωτούσαμε γιατί αυτά που λέει έρχονται σε αντίθεση με τους άλλους Έλληνες γιατρούς, εσείς μας λέτε ότι το παιδί θα γίνει καλά», περιέγραψε το θύμα σημειώνοντας πως ο 47χρονος του έκανε λόγο για «πλήρη ίαση».

«Θα παντρέψουμε το παιδί, θα το δείτε νυφούλα», έλεγε και απαντούσε πως «εκεί, στην Ελβετία, όσα βλέπω εγώ σε μια μέρα, τα βλέπουν εδώ σε έναν χρόνο».

Η άτυχη γυναίκα εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ΕΛ.ΑΣ και την πεποίθηση ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ώστε να μην περάσουν άλλες οικογένειες αυτά που πέρασαν αυτοί.

Σημείωσα μάλιστα, πως μία ένεση πραγματοποιήθηκε μπροστά σε άλλον γιατρό, τονίζοντας ότι, «δεν μπορούσε να πάει εμάς το μυαλό μας ότι πηγαίνοντας σε διαγνωστικό και ζητώντας τον κύριο Κόντο, ο γιατρός που θα ήταν εκεί θα το έδινε σε έναν απατεώνα».

«Τα σκευάσματα που έδινε ήταν… εξιδανικευμένα φάρμακα και μάλιστα ήθελε να κάνει εξέταση αίματος και στο άλλο μου παιδί για να βρει το DNA, να συμπληρώσει το DNA των παιδιών. Για το παιδί μας, για τη δικαίωσή του, το ταλαιπώρησε με όλα αυτά τα αηδιαστικά σκευάσματα και τον εξοντωτικό τρόπου θεραπείας που είχε, να πρέπει να σηκώνεται κάθε πρωί και να παίρνει 20 βιταμίνες μονορούφι και όλη την ημέρα ανά μία ώρα να καταπίνει αυτά τα αηδιαστικά πράγματα»,κατέληξε η γυναίκα.