Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργεί εντός του σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή Διαβατά της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ο υφυπουργός, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει μεταξύ άλλων η λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, ζήτησε να ενημερωθεί από τους διδάσκοντες για την εξέλιξη του προγράμματος, τα περιθώρια βελτίωσής του και τα αποτελέσματα εφαρμογής του στους εκπαιδευόμενους.

Με τους εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας συζήτησε για τα διδασκόμενα μαθήματα αλλά και για τις συνθήκες διδασκαλίας σε ένα περιβάλλον με ιδιαίτερες ευαισθησίες.

Ο Κ. Γκιουλέκας, ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, συνάντησε τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου ζητώντας την προσωπική τους άποψη για το πρόγραμμα ενώ δέχθηκε ερωτήματα για την περαιτέρω ενίσχυση και επέκτασή του.

Την πεποίθηση του υφυπουργού ότι μέσα από τέτοια προγράμματα η Πολιτεία στέκεται αρωγός και δίνει πραγματικές ευκαιρίες στους συνανθρώπους μας, που εκτίουν τις ποινές τους, για να επιδιώξουν κάτι καλύτερο στην ζωή τους και να επανενταχθούν ομαλά μετά την αποφυλάκισή τους στην κοινωνία, συμμερίστηκαν και οι διδάσκοντες, οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται κυριολεκτικά για ένα σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.