Τέσσερις οικίσκους ιατρικής φροντίδας στέλνει διά θαλάσσης η Γαλλία στη χώρα μας

Θα φθάσουν στα τέλη του μήνα και θα εγκατασταθούν στη Χίο για την περίθαλψη μεταναστών και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού


ΕΛΛΑΔΑ
12:32
03/06/2020
Τέσσερις οικίσκους ιατρικής φροντίδας στέλνει διά θαλάσσης η Γαλλία στη χώρα μας
2
loading

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα της χώρας μας που ζήτησε από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τη στηρίξει στη βελτίωση της πρόσβασης των μεταναστών και των υπόλοιπων ευάλωτων ομάδων στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και τον περιορισμό των υγειονομικών κινδύνων που σχετίζονται με την επιδημία του Covid-19, η Γαλλία στέλνει διά θαλάσσης τέσσερις οικίσκους ιατρικής φροντίδας.

Το υλικό αυτό, το ταξίδι του οποίου ξεκίνησε από το λιμένα της Χάβρης, θα καταστήσει δυνατή την εγκατάσταση στη Χίο ενός σύγχρονου κινητού ιατρείου υπό τη διαχείριση των ελληνικών αρχών.

Ο εξοπλισμός, αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά στα τέλη Ιουνίου και μεταφέρεται χάρη στη συνδρομή του Ιδρύματος CMA-CGM, που έχει συνάψει σύμβαση εταιρικής σχέσης με το κέντρο στήριξης και αντιμετώπισης κρίσεων του Υπουργείου Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων της Γαλλίας.

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής.

Το Ίδρυμα CMA-CGM δέχθηκε επίσης να μεταφέρει 700 κιλά φαρμακευτικού υλικού, προσφορά του Ιδρύματος Tulipe, προς χρήση από το υγειονομικό προσωπικό επικεφαλής της κινητής ιατρικής μονάδας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Σιγα το πραγμα…

    ...λιγα κοντεινερ...!!Μήπως να έπαιρναν τους υποσαχαριους πρώην κατοίκους αποικιών τους..και να τους στέλναμε εμείς βοηθεια.. τα διπλασια κοντέινερ;;; σκεφθείτε το!!!

  2. avatar Λιάκουρας

    Έχουμε γεμίσει βρε παιδιά μετανάστες αφήστε να βρει και κανένα μεροκάματο ένας Έλληνας αηδία κατάντησε. Όλη η Αφρική και η Ασία στην Ελλάδα θα έρθει ;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει