Ανταποκρινόμενη στο αίτημα της χώρας μας που ζήτησε από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τη στηρίξει στη βελτίωση της πρόσβασης των μεταναστών και των υπόλοιπων ευάλωτων ομάδων στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη και τον περιορισμό των υγειονομικών κινδύνων που σχετίζονται με την επιδημία του Covid-19, η Γαλλία στέλνει διά θαλάσσης τέσσερις οικίσκους ιατρικής φροντίδας.

Το υλικό αυτό, το ταξίδι του οποίου ξεκίνησε από το λιμένα της Χάβρης, θα καταστήσει δυνατή την εγκατάσταση στη Χίο ενός σύγχρονου κινητού ιατρείου υπό τη διαχείριση των ελληνικών αρχών.

Ο εξοπλισμός, αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά στα τέλη Ιουνίου και μεταφέρεται χάρη στη συνδρομή του Ιδρύματος CMA-CGM, που έχει συνάψει σύμβαση εταιρικής σχέσης με το κέντρο στήριξης και αντιμετώπισης κρίσεων του Υπουργείου Ευρώπης και εξωτερικών υποθέσεων της Γαλλίας.

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της σύμβασης αυτής.

Το Ίδρυμα CMA-CGM δέχθηκε επίσης να μεταφέρει 700 κιλά φαρμακευτικού υλικού, προσφορά του Ιδρύματος Tulipe, προς χρήση από το υγειονομικό προσωπικό επικεφαλής της κινητής ιατρικής μονάδας.