Μιλώντας μετά τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως: «Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι πραγματικά ιδιαίτερη. Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, για μια νέα καθημερινότητα. Προετοιμαζόμαστε για την άρση των περιοριστικών μέτρων. Από την επόμενη εβδομάδα το στοίχημα μας θα είναι η κυκλοφορία τηρώντας όλα τα μέτρα.

Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι σταματάει η μετάδοση του ιού. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και εξετάζουμε διεξοδικά το κάθε μας βήμα» και ανέφερε πως αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν αμέσως μετά την αυριανή ενημέρωση του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος στην αργία της Πρωτομαγιάς ξεκαθάρισε πως ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα περιοριστικά μέτρα και τόνισε πως: «Δεν υπάρχει δυνατότητα για εκδρομές. Δεν θα γίνουν μετακινήσεις πέρα από αυτές που προβλέπονται». καθώς: «Οι συγκεντρώσεις μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των συνανθρώπων μας» και ανακοίνωσε πως οι εορτασμοί μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων Μήκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας και πρόσθεσε πως μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία.

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως πλέον ξεπερνούν τα 3.000.000 ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 208.361 σύμφωνα τα όσα ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωσε του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας 27/04.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, αριθμός ο οποίος ανέβασε το συνολικό αριθμό στη χώρα σε 2.534 ενώ ενημέρωσε πως οι θάνατοι πλέον ανέρχονται σε 136.

Στην ίδια ενημέρωση ανακοινώθηκε ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 43.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην κοινότητα, είπε: «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσα επακολουθήσουν δεν είναι επάνοδος στην κανονικότητα. Είναι δύσκολο στάδιο και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή. Είναι κοινή ευθύνη όλων μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού» και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καταστροφική».