Ακόμα μια δημοσκόπηση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε. Αυτή τη φορά από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά η συντριπτική πλειοψηφία «βλέπει» θετικά τα μέτρα που έχουν παρθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα θεωρεί αναγκαία.

Συγκεκριμένα, το 80,4% απάντησε πως θεωρεί τα μέτρα αναγκαία ενώ μόλις το 8,7% τα θεωρεί υπερβολικά. Αξιοσημείωτο είναι πως ένα σημαντικό ποσοστό, της τάξης του 10,5% θεωρεί πως τα μέτρα είναι ανεπαρκή και χρειάζονται να παρθούν περισσότερα.

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πάρθηκαν από την κυβέρνηση. Το 75,9% απάντησε πως τα μέτρα τα θεωρεί θετικά ή μάλλον θετικά σε αντίθεση με το 20% που απάντησε πως τα θεωρεί αρνητικά.

Πώς «βλέπουν» οι πολίτες τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Το 43,8% θεωρεί πως τα μέτρα που προτείνει η αντιπολίτευση είναι μη ρεαλιστικά, το 20,7% τα θεωρεί ρεαλιστικά, το 26,9% δεν τα έχει ακούσει και το 6,7% απάντησε πως δεν μπορεί να κρίνει.

Σε ερώτηση, αν ήταν ο ΣΥΙΖΑ στην κυβέρνηση πως θα διαχειριζόταν την κρίση που έφερε μαζί του ο κορονοϊός, το 51% απάντησε «χειρότερα», το 25,5% «περίπου τα ίδια», το 9,9% «καλύτερα» και το 13,6% δεν θέλησε να απαντήσει.