Αυστηρά είναι τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. έτσι ώστε να αποτραπεί η μαζική έξοδος πολιτών προς την επαρχία το Πάσχα με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας  το απόγευμα της Τετάρτης έκανε λόγο για αυστηροποίηση των ελέγχων.

Οι πρώτες εικόνες από τα διόδια των Αφιδνών όπως καταγράφει σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Open επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του Νίκου Χαρδαλιά.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στα διόδια έχουν αυξηθεί ενώ δεν μπορεί να περάσει ούτε ένα όχημα χωρίς πρώτα ο οδηγός του να δείξει στους αστυνομικούς το Ε1 του περασμένου φορολογικού έτους που να επιβεβαιώνει πως η μόνιμη κατοικία του είναι στον προορισμό του. Παρόμοια θα είναι η εικόνα και στο αεροδρόμιο αλλά και στα λιμάνια της χώρας τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε ένα από τα διόδια υπάρχει ένας αστυνομικός που ελέγχει κάθε αυτοκίνητο πριν περάσει από το ταμείο.

Σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει τα μέτρα της κυβέρνησης και πιαστεί χωρίς να έχει μαζί του τα απαραίτητα δικαιολογητικά, του βεβαιώνεται πρόστιμο 300 ευρώ, του αφαιρούνται οι πινακίδες για δύο μήνες και αναγκάζεται να επιστρέψει σπίτι του.

Δείτε το βίντεο: