Νίκος Χαρδαλιάς: Μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας έχουν μπει σε καραντίνα

«Ελέγχονταν καθημερινά για την τήρηση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού τους»


ΕΛΛΑΔΑ
22:07
07/04/2020
Νίκος Χαρδαλιάς: Μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας έχουν μπει σε καραντίνα
1
loading

Τον συνολικό αριθμό των πολιτών που τέθηκαν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ημερήσια ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 23.356 πολίτες.

«Μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε έχουν περάσει τα σύνορα, είτε αποτελούν στενές επαφές, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια, οι οποίοι ελέγχονταν καθημερινά για την τήρηση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού τους.

Αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας. Όλοι τους ανήκουν σε μία από τις τρεις κατηγορίες που έχει δοθεί προτεραιότητα στην παρούσα χρονική στιγμή.

Υπενθυμίζω ότι αυτή τη στιγμή επαναπατρίζονται συμπολίτες μας που είτε χρήζουν άμεσης υγειονομικής φροντίδας, η οποία δεν μπορεί να τους παρασχεθεί στον τόπο τους, είτε δεν έχουν πού να μείνουν είτε είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω για ακόμη μία φορά ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και θα ήθελα να το τονίσω επειδή βλέπουμε να αναπτύσσεται μία συζήτηση περί αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ανάγκη να δούμε πότε τελειώνει όλο αυτό, πρέπει, όμως, να είναι σαφές ότι δεν είμαστε εκεί. Μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως απολύτως καμία χαλάρωση.

Στη συνέχεια και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar 6926

    μπραβο ρε παιδια ετσι μπραβο χωστε τους ολους μεσα
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΟ ΒΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΝΗ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ
    ΟΥΣΤ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει