«Η ανάμνηση του Αλέξανδρου πάντα συνοδεύεται με μεγάλο πόνο», τονίζει στο newsbeast.gr σήμερα, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια, ο εκπρόσωπος της οικογένειας Τσαλικιάν, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

«Ήταν ένας, μοναδικός και αναντικατάστατος», αναφέρει και τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό οι εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του, εάν γίνουν, να είναι ειρηνικές.

– Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
«Φέτος, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την αναίτια δολοφονία του παιδιού. Ο Αλέξανδρος ήταν ένας, μοναδικός και αναντικατάστατος. Η ανάμνησή του πάντα συνοδεύεται με πολύ μεγάλο πόνο, ο οποίος θα εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι το τέλος της ζωής μας».

– Πώς αντιμετωπίζει το χαμό του γιου της η κυρία Τσαλικιάν, πέντε χρόνια μετά;

«Η κυρία Τσαλικιάν έζησε πάρα πολύ τραγικές στιγμές και περνάει τραγικές στιγμές, ιδιαίτερα τώρα που είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου. Πιστεύουμε στη ζωή και στην ελπίδα και γι’ αυτό το λόγο οι ενέργειές μας, οι πράξεις μας έχουν πάντοτε σαν αφετηρία τη ζωή και την ελπίδα».

– Είστε δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα της δίκης;
«Αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι με την δικαστική απόφαση. Ο λόγος για τον οποίο προσπαθούσαμε τόσο πολύ ήταν για να αποκατασταθεί πλήρως, όπως και έγινε, η μνήμη του παιδιού. Ο Αλέξανδρος ήταν πάντοτε ευγενικός, φιλότιμος και χαρισματικός. Και γι’ αυτό το καλύτερο είναι να τον τιμούμε ειρηνικά».