Μετά από 14 ημέρες καραντίνα στο Παίδων «Αγία Σοφία», απολύτως υγιείς μητέρα από τη Σπερχειάδα Φθιώτιδας μαζί με το μωρό της, βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Νικητές από την ασθένεια που τρομάζει όλη την υφήλιο, επιστρέφουν στην πόλη τους η γυναίκα και το μόλις 3,5 μηνών μωρό της.

Αργά το μεσημέρι της Τρίτης 31 Μαρτίου, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έβγαζε το εξιτήριο και για τους δύο, αφού είναι απολύτως υγιείς και το σημαντικότερο αρνητικοί στον SARS-CoV-2. Είναι οι 2 από τους 52 μόλις συμπολίτες μας μέχρι αυτή τη στιγμή, που έχουν αντισώματα στο νέο κορονοϊό και συμπεριλαμβάνονται στους λίγους που άφησαν πίσω τους τον «εφιάλτη».

Πριν από 14 ημέρες, το μωρό ζευγαριού από τη Σπερχειάδα, παρουσίασε δύσπνοια τη στιγμή ακριβώς που ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στο σπίτι τους στο χωριό και μερικές ώρες αργότερα διαπίστωναν ότι είχε προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό. Αν και στην ίδια δεν έγινε την ίδια ημέρα το τεστ, ήταν ξεκάθαρο ότι είχε και κείνη τον ιό με ήπια συμπτώματα.

Στην περίπτωση της μητέρας και της οικογένειάς της η συγκεκριμένη διάγνωση, ήταν πραγματικός εφιάλτης. Όχι ως προς τη συμπτωματολογία, καθώς το ξεπέρασαν πιο εύκολα και από κοινό κρυολόγημα, αλλά γιατί τους έτυχε τη χειρότερη στιγμή μετά από σωρεία δυσάρεστων γεγονότων. Ένας πραγματικός Γολγοθάς με συνεχή εναλλαγή δυσκολιών αλλά και στιγμών ελπίδας.

Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν αναγκαστεί να ξεσπιτωθούν, προκειμένου η γυναίκα να είναι κοντά σε Νοσοκομείο των Αθηνών λόγω επιπλοκών στην εγκυμοσύνη. Το παιδί ήρθε πρόωρα στις 13 Δεκεμβρίου 2019 και χάρη στις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κατάφερε να επιβιώσει και να αναπτυχθεί σωστά μέσα στις επόμενες 49 ημέρες.

Η παρακολούθηση της υγείας του παιδιού τους κράτησε κοντά στο Νοσοκομείο και ενώ όλα ήταν καλά για να πάρουν το δρόμο της επιστροφής στις 17 Μαρτίου, ο σύζυγος παθαίνει τροχαίο στο «90» της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης και νοσηλεύεται τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Θηβών.

Κανείς δεν γνωρίζει αν αυτή η ατυχία τον κράτησε μακριά από τον κορονοϊό, καθώς την επομένη το μωρό τους παρουσίασε δύσπνοια και εισήχθη στο «Αγία Σοφία» όπου διαγνώσθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό. Ομοίως και η μητέρα που είχε να σκεφτεί εκτός από το μόλις 3 μηνών μωρό της και τον τραυματία σύζυγο, αλλά και το 4χρονο κοριτσάκι της που άφησαν πίσω στη Σπερχειάδα με τους παππούδες.

Πώς ξεπέρασαν τον εφιάλτη

Η προσευχή και η πίστη με την οποία διαπίστωνε ότι πίσω από κάθε αναποδιά ερχόταν στο τέλος κάτι καλό, μαζί με την ιατρική και ανθρώπινη υποστήριξη του Νοσοκομείου, τόσο η γυναίκα όσο και το μωρό της ξεπέρασαν τον κορονοϊό και πλέον μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους. Εκεί που «ακόμη θα είναι στολισμένο το χριστουγεννιάτικο δέντρο», όπως μας είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, στη συζήτησή μας σχετικά με τους φόβους κάποιων συμπολιτών της.

Δεν είναι κρυφό, ότι κάποιοι εξέφραζαν φόβους για να μην τους φέρουν τον ιό, αγνοώντας βασικές παραμέτρους των περιπετειών της οικογένειας.

Υπήρχαν βέβαια και πολλοί άλλοι – περισσότεροι – από τη Σπερχειάδα που τους στήριξαν με κάθε τρόπο και αγωνιούσαν να τους ξαναδούν πίσω ανεξάρτητα αν απαγορεύονται οι αγκαλιές και τα φιλιά. Ανάμεσα σε αυτούς και η 4χρονη κόρη της γυναίκας, η απουσία της οποίας ήταν μαζί με την περιπέτεια υγείας του γιου της, οι πιο δύσκολες καταστάσεις από αυτές που αντιμετώπισε όλο αυτό το διάστημα.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μεταφορά τους στη Σπερχειάδα, ολοκληρώνεται ο Γολγοθάς για την οικογένεια.