Τους έστειλαν χαλασμένα προϊόντα στην Ξάνθη

Τα τρόφιμα προορίζονταν για τους άπορους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του υπ. Ανάπτυξης


ΕΛΛΑΔΑ
12:37
29/11/2013
Τους έστειλαν χαλασμένα προϊόντα στην Ξάνθη
2
loading

Με την… όρεξη έμειναν φορείς της Ξάνθης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όταν πήγαν χθες να παραλάβουν τα γαλακτοκομικά τα οποία έφτασαν στην πόλη, καθώς σχεδόν το σύνολο αυτών ήταν ακατάλληλα.

Όπως είναι γνωστό το υπουργείο υλοποιεί με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε άπορους πολίτες που λαμβάνουν μια μικρή ενίσχυση μέσω ενός πακέτου τροφίμων.

Στην Ξάνθη ο αριθμός των αιτήσεων φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τις 16.000, με το σύνολο σχεδόν των αιτούντων να πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα. Αυτό στην περιοχή υλοποιείται με τη συνδρομή φορέων, όπως είναι η μητρόπολη, οι δήμοι, το γηροκομείο, το Ψυχολογικό Κέντρο, οι σύλλογοι τριτέκνων και πολυτέκνων, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.α.

Οι φορείς παραλαμβάνουν τα τρόφιμα τα οποία στη συνέχεια διανέμουν στα μέλη τους, που έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις και έχουν εγκριθεί.

Την Πέμπτη οι φορείς είχαν προετοιμαστεί ώστε να παραλάβουν γαλακτοκομικά, και πιο συγκεκριμένα τυρί, κασέρι και γραβιέρα, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας αυτών που έφτασε στην πόλη ήταν μουχλιασμένο και αισθητά ακατάλληλο για κατανάλωση. Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσιολογικό «πάγωσε» τους εκπροσώπους των φορέων, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τρόφιμα, καθώς κατά τον έλεγχο παραλαβής αυτών διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητά τους.

Στη συνέχεια τα τρόφιμα εστάλησαν πίσω, αναμένοντας πλέον να δοθεί μια λύση.

Πηγή: thrakitoday.com

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Skoteini

  Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν βλέπω άτομα που τάχα θέλουν να βοηθήσουν και δίνουν ότι έχουν για πέταμα!Το ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τα απαραίτητα δεν τους καθιστά σκουπίδια ούτε ενός κατώτερου θεού!Και το ότι αποφασίζεις να βοηθήσεις σημαίνει ότι είναι επιλογή σου, άρα το κάνεις με την καρδιά σου, πραγμα που σημαίνει ότι δίνεις ότι τρως εσύ ή καλύτερο!

  1. avatar Δεινόσαυρος

   @Skoteini. Δε νομίζω πως φταίνε οι πολίτες. Αν δεν ήθελαν να βοηθήσουν απλά θα τα πετούσαν.
   Με τη γραφειοκρατία όμως που μας δέρνει ξέρεις πόσο καιρό κάνουν να φτάσουν τέτοιες αποστολές; Στέλνεις μούστο και μέχρι να φτάσει έχει γίνει ξύδι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει