Τη συμμετοχή του σε ομάδες εφόδου της Χρυσής Αυγής σε Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα ομολογεί κατηγορούμενος για εμπρησμό σε κατάστημα μετανάστη στην πλατεία Αμερικής.

Η δίκη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 19:00 στην Ευελπίδων και κατηγορούμενος, εκτός από τον προαναφερθέντα Ν. Π. είναι ο Γ. Π., γνωστός «αγανακτισμένος κάτοικος» της Πλατείας Αττικής. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν εμπρησμό από πρόθεση, παράνομη βία από κοινού και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς από κοινού.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2012 κάναμε μία επιτροπή που έχει αναλάβει την αστυνόμευση της περιοχής μας και η οποία καθημερινώς απαρτίζεται από πέντε ή και περισσότερα άτομα. Κάναμε περιπολίες από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα», αναφέρει ο Παπαβασιλείου στην κατάθεσή του, παραδεχόμενος την ύπαρξη Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής και στο κέντρο της Αθήνας.

Αρχικά είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς πως βρέθηκε στο σημείο «επειδή είχε βγάλει βόλτα τη σκυλίτσα του, ένα πιτ μπουλ, που τη φωνάζει Χρυσαυγή», στη συμπληρωματική κατάθεσή του ωστόσο ομολόγησε τη συμμετοχή του στις ομάδες εφόδου- είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται η ύπαρξή τους πέρα από τη Νίκαια- και πως ο εμπρησμός ήταν προσχεδιασμένος.

Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ομάδα χρυσαυγιτών με τη «στολή» της Χρυσής Αυγής και τις γνωστές σημαίες- κοντάρια. Σε αυτήν διακρίνεται ο Ν.Π. αλλά και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς.

Το περιστατικό είχε συμβεί το Μάιο του 2013 και σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο κατηγορούμενοι απείλησαν με βία τον Καμερουνέζο ιδιοκτήτη μπαρ στην Πλατεία Αμερικής να μην ανοίξει το κατάστημά του. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψαν κι έβαλαν φωτιά στο μαγαζί. Ο Ν. Π. περιγράφει με λεπτομέρειες τη δράση τους, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν και άλλα δύο άτομα, σύμφωνα με τον ίδιο.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο εν λόγω κατηγορούμενος σήμερα δουλεύει σε νυχτερινά κέντρα ως τραγουδιστής και έχει κυκλοφορήσει και CD.