Η Περιφέρεια Αττικής εντατικοποίησε τους ελέγχους στην αγορά, για να αποτρέψει το φαινόμενο της αισχροκέρδιας και να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών ενώ ζητά και από την Πολιτεία να αντιδράσει άμεσα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να προστατέψει τους πολίτες από αυτό το φαινόμενο.

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας δέχονται τις τελευταίες δύο ημέρες δεκάδες καταγγελίες από πολίτες, που αναφέρονται σε φαινόμενα αισχροκέρδειας από επιτήδειους, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων όπως είναι τα αντισηπτικά και τα είδη προστασίας κι ατομικής υγιεινής, διαθέτοντάς τα σε τιμές που ξεπερνούν ακόμη και το 400% των τιμών που ίσχυαν, πριν εμφανιστεί ο ιός. Ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα προϊόντα αυτά είναι και αμφίβολης ποιότητας.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απευθύνει εκκληση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να σταματήσουν να προβάλλουν μέσα από τις συχνότητες τους, αυτούς που αισχροκερδούν, με την προτροπή «Δημιουργούμε όλοι μαζί, Πολιτεία, Περιφέρεια και πολίτες μια συμμαχία ευθύνης, για να βάλουμε STOP στην αισχροκέρδεια».