Ανάσα για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, την επανεκκίνηση των έργων για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων της χώρας, μιλώντας απόψε σε ημερίδα που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Διευρωπαικά Δίκτυα Μεταφορών: Η Ελλάδα πύλη του διεθνούς εμπορίου».

Όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος από το βήμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε σε κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, σήμερα στο υπουργείο Υποδομών υλοποιείται πλήθος μεγάλων και μικρών (οδικών, λιμενικών, αεροπορικών και σιδηροδρομικών), ενώ σχεδιάζεται και η ένταξη και νέων έργων ακολουθώντας, όπως υπογράμμισε, και την λογική των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, στο πλαίσιο του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, δηλαδή του νέου ΕΣΠΑ.

Αναφέρθηκε στους κάθετους άξονες της Εγνατίας οδού οι οποίοι, όπως επισήμανε θα επιτρέψουν μέσα στην επόμενη διετία-τριετία, να υπάρξει πολύ σύντομη πρόσβαση σε όλα τα γειτονικά κράτη, ενώ αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Σιμόπουλος αναφερόμενος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το χαρακτήρισε σημείο αναφοράς και διακομιστικό κέντρο για ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης. «Πιστεύω ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρξει χαμένη ευκαιρία. Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι δεν θα τολμήσουν να ξανανέβουν στα κάγκελα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος, αφήνοντας αιχμές κατά πρώην βουλευτών της αντιπολίτευσης, κομματικών και συνδικαλιστικών στελεχών που αντέδρασαν έντονα το 2008, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η παραχώρηση του σταθμού μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στην εταιρία Hutchinson.

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Παρασκευάς Σαββαΐδης και το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, Αλέξανδρος Σωτηρίου.