Κείμενο: Νάντια Μασσαχου

Χαρακτηρισμένη ως μνημείο της φύσης η λίμνη της Βουλιαγμένης, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 25 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία που θα δείτε σε αυτή τη πόλη.

Το υπέροχο τοπίο και οι θεραπευτικές της ιδιότητες προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η λίμνη της Βουλιαγμένης είναι ένας προστατευόμενος υγρότοπος και παράλληλα ένας πραγματικός οικολογικός παράδεισος. Εδώ θα σας εντυπωσιάσουν το χαρακτηριστικό της κυκλικό σχήμα, τα νερά και ο επιβλητικός βράχος.

Το υφάλμυρο νερό της αναβλύζει από πηγές βάθους 50-100 μέτρων, η θερμοκρασία του νερού παραμένει σταθερή από 21-27°C, ενώ η στάθμη της παραμένει πάντα 50 εκατ. ψηλότερα από εκείνη της θάλασσας για να ανανεώνεται συνεχώς από τις ιαματικές πηγές. Πλήθος κόσμου συρρέει εδώ όλο το χρόνο, μιας και, λόγω των συστατικών του, το νερό έχει θεραπευτικές ιδιότητες (προσφέρει ανακούφιση σε κάθε είδους αρθρίτιδες, σε δερματικές και γυναικολογικές παθήσεις, οσφυαλγίες και ισχιαλγίες).


Εκατομμύρια χρόνια πριν στο ίδιο σημείο βρισκόταν ένα τεράστιο, υπόγειο σπήλαιο. Στο εσωτερικό του έτρεχαν άφθονα νερά με υψηλή θερμοκρασία, τα οποία με το πέρασμα των χρόνων διάβρωσαν τα τοιχώματα και «ανάγκασαν» την οροφή του να υποχωρήσει, σχηματίζοντας τον παράδεισο που αντικρίζουμε σήμερα. Με τη λίμνη συνδέονται δεκάδες μύθοι και ιστορίες με δύτες που «χάθηκαν» στα νερά της και νεράιδες που κολυμπούν εδώ έως και σήμερα. Στο χώρo θα βρείτε καφέ, αναψυκτήριο και αναπαυτικές ξαπλώστρες.

Το καλοκαίρι το καφέ της λίμνης παραμένει ανοιχτό και μετά τα μεσάνυχτα (αν υπάρχει κόσμος) για όσους ενδιαφέρονται για μια ρομαντική υδάτινη εμπειρία.


Καθημερινά: 07.30-00.00 (Θερινό ωράριο), Καθημερινά: 08.00-18.00 (Χειμερινό ωράριο)
8 ευρώ, 5 ευρώ (παιδιά 5-12 ετών), δωρεάν (παιδιά κάτω των 4)


Λίμνη Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη, +30 210 8962237, www.limnivouliagmenis.gr

Αν θέλετε να μάθετε τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε αλλά και ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!