Για το διάστημα που πέρασε στη φυλακή αλλά και τη διαπόμπευση που βίωσε μίλησε πρώτη φορά δημόσια μετά αποφυλάκισή του και την αθώωσή του για τον βιασμό ενός οδηγού ταξί ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς.

Σε συνέντευξή του το μεσημέρι της Τρίτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο ηθοποιός δήλωσε χαρούμενος και αποφασισμένος να αλλάξει σελίδα στη ζωή του. «Κατηγορήθηκα επειδή είμαι και όχι επειδή έκανα» είπε και εξήγησε πως τα τελευταία χρόνια πέρασε μια πολύ δύσκολη περίοδο εξαρτήσεων από ουσίες, στην οποία ζούσε βυθισμένος σε ένα προσωπικό και αδιέξοδο σκοτάδι.

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Καρκάς ο οδηγός ταξί με τον οποίο έφτασαν στα δικαστήρια μόλις αποφυλακίστηκε κάτω από βίντεο από την αποφυλάκισή του ηθοποιού στο διαδίκτυο έχει γράψει πολλά απειλητικά μηνύματα. Παράλληλα εξήγησε πως στην κατοχή του όταν συνελήφθη δεν είχε σακούλες ναρκωτικών όπως είχε ειπωθεί αλλά 2,5 γραμμάρια ουσιών.

Την περίοδο των εξαρτήσεων ανέφερε πως στεναχώρησε πολύ την οικογένειά του, όμως όπως είπε οι γονείς και η αδελφή του παρέμειναν βράχοι ακλόνητοι δίπλα του, ακόμα κι όταν εκείνος βρέθηκε στη φυλακή να αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό. «Σε όλη αυτή την περιπέτεια βγήκαν στη δημοσιότητα όλες οι λεπτομέρειες της προσωπικής μου ζωής. Οι σεξουαλικές μου προτιμήσεις, οι εξαρτήσεις μου από τα ναρκωτικά, το πρόσωπό μου, τα πρόσωπα των μελών της οικογένειάς μου» δήλωσε.

«Οι δικοί μου με στήριξαν από την αρχή, όχι γιατί είμαι το παιδί τους, αλλά γιατί πίστεψαν ότι λέω αλήθεια. Οι γονείς μου έχουν γίνει πρότυπα και για άλλους γονείς, παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν και τη δική τους ντροπή για όσα συνέβαιναν και έπρεπε να τα εξηγήσουν στον δικό τους κοινωνικό περίγυρο» σημείωσε.

«Μέσα στη φυλακή λύγισα αρκετές φορές»

«Ειδικά όταν για μια στιγμή σκέφτηκα πως ίσως τα πράγματα δεν πάνε καλά στο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ήμουν αθώος, λύγισα. Εκεί είχα χρόνο μέσα από τη γυμναστική, τα βιβλία μου να ξεπεράσω την εξάρτησή μου από τα ναρκωτικά και πλέον δηλώνω ”καθαρός”. Όσο όμως καθάριζε το μυαλό μου από τις ουσίες κι έβλεπα πως τα αιτήματά μου για αποφυλάκιση απορρίπτονταν το ένα μετά το άλλο, λύγισα» είπε.

«Πέρασαν από το μυαλό μου σκοτεινές σκέψεις, τις οποίες δεν έχω εμπιστευτεί ούτε στην οικογένειά μου», επεσήμανε. 

«Θέλω να ξαναπιάσω τη ζωή μου, καθαρός πια και να πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων τα τελευταία τρία χρόνια», είπε και αυτοπροσδιόρισε τον εαυτό του ως «αμφιφυλόφιλο» ενώ εξήγησε πως δεν του αρέσουν οι ταμπέλες.