Η Νόρα Κατσέλη είναι η κόρη της ηθοποιού Αλέκας Κατσέλη και του σκηνοθέτη, Πέλου Κατσέλη. Αδελφή της είναι η πολιτικός και οικονομολόγος, Λούκα Κατσέλη.

Η Νόρα ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με την πολιτική και υπήρξε βουλευτής στη Β’ Αθήνας. Όμως, εδώ και αρκετό καιρό εγκατέλειψε τα «κοινά» οικειοθελώς. Πρώτα όμως έγινε γνωστή ως ηθοποιός αφού σε νεαρή ηλικία είχε αποφασίσει ότι αυτό ήθελε να γίνει.

Όταν η αδελφή της πήγε με υποτροφία στην Αμερική για να σπουδάσει θέατρο, εκείνη σπούδαζε εδώ αρχαιολογία. Το περίεργο είναι, όπως λέει, ότι η Λούκα Κατσέλη σταμάτησε τις σπουδές στο θέατρο για να ασχοληθεί με τα οικονομικά και εκείνη εγκατέλειψε την αρχαιολογία για να σπουδάσει θέατρο. Κι αυτό ήταν κάτι που δεν της συγχώρεσε ποτέ ο πατέρας της. Παρά το γεγονός ότι ήταν σκηνοθέτης, δεν ήθελε η Νόρα να ασχοληθεί με την υποκριτική επειδή πίστευε ότι ήταν πολύ ευαίσθητη. «Δεν έγινα δυστυχισμένη όμως. Ήταν επιλογή μου και είμαι πάρα πολύ περήφανη για την απόφασή μου», λέει σήμερα.

Η Νόρα Κατσέλη πιστεύει στο θεσμό της οικογένειας και έμαθε από μικρή τι θα πει αυτή η έννοια αφού πολλές φορές συγκεντρώνονταν όλοι μαζί στο σπίτι τους κι έτρωγαν.

Την πληγώνει η αγριάδα του κόσμου και τη στεναχωρεί ότι κάποιοι δεν έχουν μνήμη. Θεωρεί μάλιστα ότι πρέπει να τιμούν τους ανθρώπους γι’ αυτό που είναι. Όμως, ξέρεις ότι οι δύο χώροι στους οποίους έχει εμπλακεί χρειάζονται καλές δημόσιες σχέσεις. Εκείνη ωστόσο υποστηρίζει ότι δεν είναι καλή σε αυτά.

Δηλώνει περήφανη που μπήκε στην πολιτική από την οποία αποχώρησε οικειοθελώς γιατί θεώρησε ότι προδίδει τον κόσμο.

Η Νόρα Κατσέλη μετά την αποχώρησή της από την πολιτική, ασχολήθηκε ξανά με τη μεγάλη της αγάπης, το θέατρο. Βρέθηκε για έξι μήνες στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αλλά πλέον δεν εργάζεται. Παρακολουθεί ωστόσο τα δρώμενα και έχει άποψη. Τονίζει μάλιστα ότι είναι πολύ σημαντικό να έχεις τη στήριξη του κόσμου και να λειτουργείς προς όφελος των πολιτών. Και χαίρεται που τουλάχιστον ο κόσμος, όποτε τη συναντά, της μιλά με αγάπη και δεν την προσβάλλει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».