Αντιναζιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, διοργανώνει αύριο στις 6 το απόγευμα η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καλεί στην αντιναζιστική διαδήλωση την Τρίτη 12 Νοέμβρη διεκδικώντας να μπει τέλος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τις εκτελέσεις δύο μελών της Χρυσής Αυγής για να ενισχύσει τη «θεωρία των δύο άκρων» και να συκοφαντήσει το αντιφασιστικό κίνημα. Δεν ξεχνάμε ότι οι νεοναζί δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και εξαπέλυσαν συστηματικά σειρά εγκληματικών επιθέσεων με μαχαίρια και ρόπαλα εναντίον μεταναστών, αριστερών, συνδικαλιστών και καλλιτεχνών. Οι συλλήψεις ορισμένων ηγετικών στελεχών αυτής της δολοφονικής συμμορίας δεν μας εφησυχάζουν. Γνωρίζουμε ότι έγιναν κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος που ανάγκασε την κυβέρνηση να άρει την πλήρη ασυλία τους από τα σώματα ασφαλείας.
Η ΚΕΕΡΦΑ απαιτεί να κλείσουν τα γραφεία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής που λειτουργούν ως ορμητήρια των εγκληματικών της επιθέσεων. Αυτά τα γραφεία δεν είναι χώροι συγκέντρωσης ενός πολιτικού κόμματος αλλά πυρήνες της δολοφονικής της δράσης. Δεν περιμένουμε καμιά πρωτοβουλία από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση που κάλυπτε τη δράση των νεοναζί επί χρόνια και συνεχίζει να χύνει ρατσιστικό δηλητήριο ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες κατηγορώντας τους για τη φτώχεια και την ανεργία. Το αντιφασιστικό και το εργατικό κίνημα θα συνεχίσουν τον αγώνα για το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής. Το χρωστάμε στους νεκρούς του Χορτιάτη, στα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος, σ’ όλους όσους βάζει στο στόχαστρό του το ναζιστικό μίσος.
Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλούν το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ, τα σωματεία εργαζομένων της ΕΥΑΘ και του ΨΝΘ, η Γ΄ και η Δ΄ ΕΛΜΕ, η ΚΕΕΡΦΑ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, σύλλογοι φοιτητών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ».