Για τη στάση των λιμενικών όταν οι αστυνομικοί επιβιβάζονταν στο πλοίο για να φύγουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος καταγγέλλοντας πως τους έκαναν χειρονομίες.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 «θα πρέπει να ελεγχθούν πολλά πράγματα εδώ που δεν θέλω να τα πω τώρα στον αέρα, είμαι συνδικαλιστής και δεν μου επιτρέπεται να μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία» επεσήμανε ο κ. Γερακαράκος και τόνισε: «Ας γίνει η έρευνα να δούμε για ποιο λόγο τις έκαναν».

Εστιάζοντας στα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στο νησί την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ σημείωσε πως δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται Χρυσαυγίτες και αριστεροί από κοινού να χτυπούν τους αστυνομικούς.

«Πώς γίνεται οι Χρυσαυγίτες να είναι μαζί μαζί με τους αριστερούς; » διερωτήθηκε χαρακτηριστικά και είπε πως θα καταθέσει και αναφορά στην εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων αποφασίστηκε σε έκτακτη κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου.

Η αναχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε από τη Μυτιλήνη με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει τους αστυνομικούς. Στις 12 το μεσημέρι το ίδιο πλοίο θα παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ακούστε όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος: