Τέσσερις με πέντε ώρες χρειάζεται το Ινστιτούτο Παστέρ για να βγάλει συμπέρασμα για ένα ύποπτο για κορονοϊό δείγμα σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών Ανδρέα Μεντή.

«Εάν πάρετε το χρόνο μεταξύ της είδησης και του αποτελέσματος είναι όντως 24 ώρες» είπε στο Πρώτο Θέμα 104,6 για τις διαδικασίες έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι πολλές φορές τα νοσοκομεία στέλνουν τα δείγματα με κούριερ και όχι με ασθενοφόρα προσθέτοντας ότι στο Ινστιτούτο Παστέρ «έχουμε βάρδια μέχρι τις 8-9 το βράδυ. Αν το δείγμα έρθει στις 10 το βράδυ θα πάει για το επόμενο πρωί». «Δεν είναι πάντα εύκολο να μην στέλνουν δείγματα με κούριερ» εξήγησε.

Μιλώντας γενικότερα για τον κορονοϊό είπε ότι πρόκειται για «ήπια λοίμωξη στο 85% των ανθρώπων» προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να παραλύσει η ζωή μας επειδή θα έρθει ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Ο πανικός ίσως να είναι χειρότερος από τον ίδιο τον ιό. Αν λέμε για τον κορονοϊό συνέχεια ξεχνάμε τα άλλα υγειονομικά προβλήματα. Αυτή την εποχή οι άνθρωποι πεθαίνουν από τη γρίπη ή νοσοκομειακές λοιμώξεις».

Υπογράμμισε, τέλος, ότι «χρειάζεται στρατιωτική πειθαρχία» εκτιμώντας ότι «πιθανόν» αυτό να βοήθησε στην Κίνα.