Εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της Φαίης που δολοφονήθηκε πριν από επτά χρόνια στη Νέα Μάκρη, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» που μίλησε ο πατέρας της κοπέλας.

Για τη μείωση της ποινής του 32χρονου πλέον άνδρα που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της κόρης του μίλησε ο πατέρας της Φαίης. «Δεν πιστεύω ότι μετάνιωσε ειλικρινά. Το έκανε από φόβο γιατί σκεφτόταν πώς θα τη γλιτώσει, νόμιζε πως δεν θα διωχθεί από τις Αρχές».

«Είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω για η μνήμη της κόρης μου το απαιτεί» είπε ο πατέρας της κοπέλας στην εκπομπή και πρόσθεσε φανερά συγκινημένος: «Νιώθω την έλλειψη της Φαίης και θυμάμαι τα πάντα από εκείνη. Έφυγε πολύ μικρή».

«Είμαι διατεθειμένος να δώσω τον αγώνα μου» ανέφερε και μιλώντας για τη σύζυγό του που πέθανε μετά τη δολοφονία της Φαίης είπε «μακάρι να μην είχε φύγει» ενώ δήλωσε πως πλέον δεν έχει καμία επαφή με την άλλη του κόρη.

Αναφερόμενος μάλιστα στον κατηγορούμενο είπε πως δεν του ζήτησε ποτέ «συγγνώμη».

Η ποινή του 32χρονου που παραδέχτηκε πως ευθύνεται για τον θάνατό της όμορφης κοπέλας μειώθηκε από ισόβια σε 20 χρόνια. Οι δικαστές του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και αυτό γιατί ο κατηγορούμενος μετέφερε τη βαριά τραυματισμένη Φαίη στο νοσοκομείο αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό της.

Την ίδια στιγμή, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου σχετικά με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του κατηγορουμένου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 6 Απριλίου του 2013 ο 25χρονος επέστρεψε τη Φαίη στο σπίτι της μετά από νυχτερινή έξοδο και την ενημέρωσε τηλεφωνικά πως θα συνέχιζε τη βραδιά με φίλους του. Η Φαίη είχε υποπτευθεί πως ο σύντροφός της έβγαινε και με την αδερφή της και έτσι του ζήτησε μείνει σπίτι.

Ο 25χρονος νευρίασε και αφού τσακώθηκαν από το τηλέφωνο συναντήθηκαν έξω από το σπίτι της κοπέλας για να μιλήσουν. Ο σύντροφός της άρχισε να τη χτυπά με γροθιές στο κεφάλι και κλωτσιές στο σώμα και την έριξε αναίσθητη στο έδαφος.

Στη συνέχεια μαζί με ένα γνωστό τους άτομο και έναν φίλο του, την μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό. Εκεί, ο 25χρονος ενημέρωσε την αδερφή της Φαίης, η οποία ζήτησε από τον γνωστό τους να πει ψέματα, ότι δηλαδή βρήκε τυχαία την αδερφή της πεσμένη στην άκρη του δρόμου. Τα ίδια είπε στον πατέρα τους μόλις τον ενημέρωσε αλλά και ενόρκως στην αστυνομία.

Η αδερφή της Φαίης καταδικάστηκε σε πέντε έτη φυλάκισης για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία.