Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου με την κυβέρνηση για το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα και συγκεκριμένα με τον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη αφήνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρη τονίζοντας πως σήμερα θα είναι στην Αθήνα.

«Εδώ είμαστε για διάλογο. Από τις 3 το μεσημέρι θα είμαστε στην Αθήνα και το κινητό μου θα είναι ανοιχτό» δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο Κώστας Μουτζούρης το πρωί της Τετάρτης ενώ λίγες ώρες νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Facebook είχε γράψει απευθυνόμενος προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, «ας μην περιμένει αδίκως».

«Τη Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να ”παγώσουν” τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος απο ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ. Τώρα το Υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι ”υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της. Ας μην περιμένει αδίκως» ανέφερε στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου χθες, Τρίτη.

Ο Κώστας Μουτζούρης ερωτήθηκε για τη γνώμη του όσον αφορά τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, για τον οποίο και είπε «είναι πολίτης των νησιών του βορείου Αιγαίου ο Νότης Μηταράκης, τον αγαπάμε».

Τι είπε για τους κατοίκους των νησιών

Παράλληλα εστιάζοντας στη διαφωνία των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου διευκρίνισε πως αφορά την επίταξη περιοχών μόνο στις δικές τους περιοχές.

«Αυτό που αντιλέγουμε είναι ότι το θέμα η κυβέρνηση το έχει αναγάγει στην επίταξη των νησιών και μόνο. Γιατί να μην γίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο κ. Μουτζούρης.

«Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να περάσει στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες και αντιδρούν κατά τρόπο που δεν έχει προηγούμενο, έχοντας, μάλιστα, στην πρώτη γραμμή ”γαλάζια” στελέχη της αυτοδιοίκησης. Το μήνυμα δεν είναι άλλο από την δικαιολόγηση της επίταξης χώρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σκοπό την κατασκευή κλειστών κέντρων. Δεν είναι όλοι οι νησιώτες αντίθετοι με τα κλειστά κέντρα, αλλά φοβούνται ότι θα δουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Όπως συνέβη και με τα hot spots. Παρά τις αντίθετες αρχικά διαβεβαιώσεις, τα νησιά μετατράπηκαν σε αποθήκη για χιλιάδες ταλαιπωρημένους μετανάστες» είπε.