Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς. Μάλιστα, υπηρετεί το θέατρο πειστά τα τελευταία 51 χρόνια δουλεύοντας ακατάπαυστα.

Αρχικά όμως αποφοίτησε το 1961 από τη Δραματική Σχολή του θεάτρου τέχνης του Κάρολου Κουν ενώ στη συνέχεια έγινε καθηγητής στο Εθνικό Θέατρο και στο τμήμα θέατρου στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Αθήνας από το 1974 έως το 1986 και διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Ίδρυσε το θέατρο Σάτιρας, έπαιξε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και φυσικά σκηνοθέτησε και πάρα πολλά έργα.
Για μία ακόμη χρονιά ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ανεβαίνει στο σανίδι με το πολυβραβευμένο έργο «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν». Και όπως λέει στο newsbeast.gr, η παράσταση θα παίζεται όλη την εβδομάδα και όχι μόνον Κάθε Πέμπτη. «Ελπίζω να μας τιμήσει ο κόσμος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ηθοποιός είναι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτή του τη δουλειά που την είχε πρωτοπαρουσιάσει πριν από αρκετά χρόνια. Θεωρεί ότι το έργο σήμερα είναι επίκαιρο.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα συμβούλευε τους νέους να μην φύγουν από την χώρα τους αλλά να προσέξουν τις επιλογές τους. Και υποστηρίζει ακόμη ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για το τι συμβαίνει στην τέχνη. Πιστεύει δε ότι σκοπός του θεάτρου είναι να ανοίγει μυαλά. Και προσπαθεί καθημερινά για να πετύχει αυτό το σκοπό. Είναι εμφανώς προβληματισμένος για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Και αγωνίζεται μέσα από τη δουλειά του για να περάσει ένα μήνυμα. Αναφέρει μάλιστα ότι αυτός είναι ο σκοπός του καλλιτέχνη, πιστεύοντας όμως ότι όλοι έχουν τις ευθύνες τους.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».