Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ένας άνδρας προσπάθησε να μπει σε αστικό λεωφορείο και επειδή δεν χωρούσε, γρονθοκόπησε τον οδηγό του ΟΑΣΘ αλλά και έναν ακόμη πολίτη.

Σύμφωνα ρεπορτάζ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 το περιστατικό σημειώθηκε στον σταθμό της Αγίας Σοφίας. Ο άνδρας που δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο χτύπησε τον οδηγό αλλά και έναν ακόμα επιβάτη που επιχείρησε να τους χωρίσει.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι προγραμματίζουν διαμαρτυρία για τον ΟΑΣΘ καθώς όπως αναφέρουν δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία. Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε από την «Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Φοιτητών και Συνταξιούχων» κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για την ποιότητα των υπηρεσιών, της μετακίνησης και την κατάσταση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

«Έχουμε ακούσει με πολύ προσοχή τις δηλώσεις των διοικήσεων και παρότι διαβεβαιώνουν ότι θα υπάρξει ανάσα μέσα στον Φεβρουάριο, φοβόμαστε χειροτέρευση, διότι σαράντα τέσσερα λεωφορεία είναι στα όρια της κατάρρευσης» η Φωτεινή Σαλονικίδου η οποία είναι μέλος της πρωτοβουλίας.

«Καμία ανοχή σε περιστατικά άσκησης σωματικής και ψυχολογικής βίας» λέει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, προειδοποιώντας ότι στο εξής θα ακολουθείται η νομική οδός

Τη «βούληση, αλλά και δυνατότητά της», να προστατεύσει το επιβατικό κοινό και τους εργαζομένους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ασκώντας στο μέγιστο βαθμό κάθε δικαίωμα που της επιτρέπει ο νόμος, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση του Οργανισμού, καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας απερίφραστα επίθεση με γροθιές, που -όπως επισημαίνει- δέχθηκε χθες το πρωί οδηγός αστικού λεωφορείου και δύο επιβάτες. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επιβάτης λεωφορείου της γραμμής «2Κ» γρονθοκόπησε τον οδηγό και τραυμάτισε δύο επιβάτες, που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΣΘ σημειώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί πλέον περιστατικά άσκησης ψυχολογικής και σωματικής βίας εναντίον τόσο των μετακινούμενων με τα λεωφορεία του Οργανισμού επιβατών, όσο και των εργαζομένων σε αυτά και ότι θα ασκήσει στον μέγιστο βαθμό κάθε δικαίωμα που της επιτρέπει ο νόμος, εναντίον των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτών των περιστατικών. Υπογραμμίζοντας ότι η «δραματική» κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες στην πόλη δικαιολογεί τον μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων διαμαρτυρίας για το παρεχόμενο επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει ωστόσο ότι «σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας εναντίον τόσο του επιβατικού κοινού, όσο και των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ. (οδηγών, ελεγκτών, λοιπού προσωπικού)».

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στο 29:26: