«Οι ηλικιωμένοι δεν είναι οι απόμαχοι της ζωής αλλά ένα πολύτιμο κεφάλαιο για κάθε κοινωνία, που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη συνολική κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και με αφορμή τη σημερινή διεθνή ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εργασίας αναφέρεται στο υφιστάμενο δίκτυο υπηρεσιών προστασίας των ηλικιωμένων τις δομές και τα προγράμματα που περιλαμβάνει όπως το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, το Πρόγραμμα Τηλεβοήθεια στο Σπίτι, το Πρόγραμμα Στεγαστικής Συνδρομής, η Σύνταξη Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και το Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων-Λουτροθεραπείας.

Σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου, οι υπηρεσίες αυτές αποσκοπούν «στην κοινωνική και οικονομική στήριξη των ηλικιωμένων ατόμων, στην εξασφάλιση της αυτόνομης διαβίωσής τους, την παραμονή στο οικογενειακό τους περιβάλλον και τη διατήρηση της ψυχοσωματικής τους υγείας».