Από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού θα γίνει σήμερα Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 12:00 η κηδεία της δημοσιογράφου Χριστίνας Λυκιαρδοπούλου, η οποία πέθανε την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 74 ετών.

Η ταφή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η διάσημη δημοσιογράφος ήταν η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση και είχε εργαστεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

«Τον Οκτώβριο του 1970 μαθητευόμενη ακόμη στο τηλεοπτικό πεδίο από το Σαράντη Μιχαλόπουλο τότε, μου δόθηκε μία μεγάλη ευκαιρία. Αρρώστησε ένα βράδυ, δε μπορούσε να βγει στο δελτίο και έτσι βγήκα εγώ. Από τότε το παρουσίασα αρκετές φορές μέχρι τη στιγμή που ο τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, Οδυσσέας Αγγελής, είπε ότι οι γυναίκες βγαίνουν στις ειδήσεις μόνο στις κομμουνιστικές χώρες και έτσι διακόπηκε η πορεία μου» είχε πει μιλώντας πριν λίγα χρόνια αποκλειστικά στο newsbeast.gr.

Ποια ήταν η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου

Η Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946.

Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε στο προδικτατορικό «Έθνος».

Μετά το κλείσιμο της εφημερίδας το 1970 από τη Χούντα, το 1973 εργάζεται στην «ΥΕΝΕΔ», στη σύνταξη των ειδήσεων.

Παράλληλα, το 1975 θα αρχίσει τη συνεργασία της, που διήρκεσε έως το κλείσιμο της εφημερίδας, με την «Απογευματινή», ως τηλεοπτική συντάκτης αλλά και ως αρθρογράφος. Εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Για πολλά χρόνια εκλεγόταν εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των δημοσιογράφων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Αργότερα υπήρξε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της Ενώσεως αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ τη διετία 1997-1999.