Σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης και εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση υπεξαίρεσης στον κεντρικό δήμο, Παναγιώτης Σαξώνης.

Η υπόθεση αφορούσε την πώληση πολυτελούς τετρακίνητου αυτοκινήτου σε λογίστρια, στις αρχές του 2009, έναντι σχεδόν 20 χιλιάδων ευρώ, παρά την προηγούμενη δικαστική απόφαση με την οποία κατασχέθηκε κάθε περιουσιακό του στοιχείο, λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.

Ο Π. Σαξώνης, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης 9 ετών για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και πλαστογραφία, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Τελικά κρίθηκε ένοχος για καταδολίευση δανειστών και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών (εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την μέρα). Σε 12μηνη ποινή φυλάκισης, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε και η λογίστρια, η οποία κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη, ενώ, απολογούμενη είπε ότι δεν γνώριζε για τις δικαστικές περιπέτειες του πρώην δημοτικού υπαλλήλου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.