Συλλαλητήριο για την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 19.00, στην πλατεία του ΟΤΕ στον Πύργο, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΠΑΜΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έρχεται μετά τις επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, μετά τη δολοφονία του νεαρού μετανάστη στα Πετράλωνα, μετά από τις δεκάδες επιθέσεις σε εργαζόμενους και μετανάστες.

Στους διαδόχους των ταγμάτων ασφαλείας, στη συμμορία των θρασύδειλων τραμπούκων, στους μπράβους και στα τσιράκια των αφεντικών μόνο το οργανωμένο λαϊκό εργατικό κίνημα μπορεί να απαντήσει.

Όλοι και όλες απόψε 7μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να καταδικάσει τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Απομονώνουμε τους φασίστες. Δεν τους αφήνουμε να μας τρομοκρατούν.

Να μην μπορούν να σταθούν πουθενά. Να σβήσουν από προσώπου γης».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας, καλεί τα μέλη του και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιεί απόψε το ΠΑΜΕ στον Πύργο. Αναφέρει δε τα εξής: «Καταδικάζουμε τους φασίστες-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής που έστησαν ενέδρα και δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον 34χρονο Παύλο Φύσσα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλούμε τους συναδέλφους μας όπως επίσης και όλους τους εργαζόμενους του νομού να δώσουν ηχηρή απάντηση απέναντι στην Χρυσή Αυγή. Ο κάθε ένας από εμάς να κάνει κτήμα του το σύνθημα: “Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά”.

Ο στόχος τους να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους δεν θα περάσει. Η οργανωμένη πάλη απέναντι στα φουσκωτά, ανεγκέφαλα, θρασύδειλα ανθρωπάκια είναι ο μόνος δρόμος για να απομονωθούν.

Να γίνει κατανοητό πως η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία».

Ανακοινώσεις για συμμετοχή στην σημερινή εκδήλωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής, έχουν εκδώσει το σωματείο οικοδόμων Ηλείας, ο σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων και ο σύλλογος εργαζομένων ιδιωτικού τομέα.

Πηγή: ilialive.gr