Με το πείσμα του, τη θέληση του για ζωή και την αγάπη του για τα άλογα ο Μιχάλης Καλαράκης, οδεύει… καλπάζοντας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Ρίο το 2016.

Ένα στόχος εφικτός, όπως αναφέρει το creteplus.gr, μέσα από τον οποίο ο Μιχάλης, θέλει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα: Να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων ως χρυσός Παραολυμπιονίκης!

Στο πλευρό του Μιχάλη βρίσκονται όχι μόνο οι γονείς και οι φίλοι του, αλλά ολόκληρη η κοινωνία.

Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει την τιμή και την ευκαιρία να συναντηθεί με τον διεθνούς φήμης προπονητή ιππασίας Clive Milkins, ο οποίος είναι υπέυθυνος για τη φημισμένη εθνική ομάδα paradressage της Αγγλίας.

Μια τριήμερη επίσκεψη που θα γίνει από τις 28 ως τις 30 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια της οποίας θα φιλοξενηθούν στην Ιππική Ακαδημία Κρήτης παιδιά με αναπηρίες από την Αθήνα.

Ο Μιχάλης Καλαράκης είναι 16 ετών, φοιτά στην Β’ τάξη του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου και επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις.

Παρουσιάζει κινητική δσυκολία, η οποία αντιμετωπίζεται από μια σειρά θεραπειών ,όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ιππασία και κολύμβηση. Εδώ και χρόνια ιππεύει υπό την καθοδήγηση της κ. Μαριάςννας Γραμματικάκη- Βελιβασάκη. Αρχκά δόθηκε έμφαση στη θεραπευτική ιππασία για την αποκατάσταση διαφόρων δυσκολιών (ισσοροπίας και άρθρωσης).

Πολλές οι επιτυχίες

Τον Οκτώβριο του 2010 συμμετείχε στην Α αποστολή του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου για την απόκτηση της άδειας ικανότητας αθλητή. Οι εξετάσεις διεξάγονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας και περιελάμβαναν θεωρητικές, πρακτικές και γραπτές εξετάσεις. Υπεβλήθη σε αξιολόγηση από την κ. Ειρήνη Κάπαρη και κατατάχθηκε στο LEVEL 2 της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παραολυμπιακής Ιππασίας.

To Σεπτέμβριο του 2011 πήρες μερος σε αγώνες ιππικής δεξιοτεχνίας στην Αττικη και βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο αγώνισμα της κατηγορίας Ε (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΡΤΙΜΕΛH AΤΟΜΑ).

Το Νοέμβρη του 2011 συμμετέχει στις κατηγορίες Ε και Α3 στον ΙππικΌ Όμιλο Βαρυμπόμπης. Το Φλεβαρη 2012 συμμετέχει στην κατηγορία Ε στο Μαρκόπουλο Αττικης, όπου έρχεται πρώτος, ενώ το Μάη του ίδιου έτους συμμετέχει στην κατηγορία Α3 (τελικός πρωταθληματος) επίσης στο Μαρκόπουλο Αττικής. Τον Οκτώβριο του 2012 συμμετέχει στις κατηγορίες Α3 όπου έρχεται 7ος και Α4 όπου έρχεται 9ος στον ΙΟΒ.

τον Δεκέμβρη 2012 συμμετέχει στους πανελλήνιους αγώνες στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Αγωνίστηκε στο paradressage στην κατηγορία του, όπου έρχεται 1ος και στις κατηγορίες Α3, όπου ήρθε 3ος και Α4 καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε όλους αυτούς τους αγώνες, ο Μιχάλης κατακτά θέσεις σε κατηγορίες για αρτιμελή άτομα. Όπως επίσης και ότι είναι, μέχρι στιγμής, ο μόνος αθλητής Παραολυμπιακής Ιππασίας στην Ελλάδα.