Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα ο αγώνας για το Δημόσιο Σχολείο, τα Δημόσια Αγαθά και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και του συνόλου των εργαζομένων.

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν αποφασιστικά συμμετέχοντας στην πανδημοσιοϋπαλληλική 48άωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Το ραντεβού από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου έχει δοθεί για τις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, όπου από τις 10.00 θα ξεκινήσει η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Θα ακολουθήσει μαζική και δυναμική πορεία όπως αναφέρει δημοσίευμα του cretalive.

Αύριο παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Την Παρασκευή πραγματοποιείται στις 8 το πρωί έκτακτη γενική συνέλευση στην αίθουσα Ανδρόγεω προκειμένου να αποφασιστεί η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και μια νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου.

Στα Λιοντάρια το ΠΑΜΕ

Στα Λιοντάρια, στις 11.00 το πρωί, δίνει απεργιακό ραντεβού το ΠΑΜΕ διεκδικώντας να μην προχωρήσει καμία απόλυση και καμιά διαθεσιμότητα στο δημόσιο και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική.

Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ

«Την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε οικονομική αιμορραγία και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε, η συγκυβέρνηση κλείνει τις Μονάδες Υγείας και αποδομεί τις δομές του ΕΟΠΥΥ» τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ Ανατολικής Κρήτης που συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.

Όπως επισημαίνουν «στις Μονάδες Υγείας έχουν πρόσβαση οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων και το κυριότερο, η μεγάλη μερίδα των φτωχών μικροσυνταξιούχων, για δωρεάν εξετάσεις και ιατρική περίθαλψη, για τις οποίες πλήρωναν ακριβά ασφάλιστρα όλη τους τη ζωή».

Ναι στη δημόσια υγεία λένε οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ τονίζοντας ότι αν οι Μονάδες Υγείας βάλουν λουκέτο, οι ασφαλισμένοι θα χάσουν συνταγογράφηση, νοσηλεία, περίθαλψη, ιατρικές εξετάσεις, παρακολούθηση εγκύου, γυναικολογικές εξετάσεις και οδοντιατρικές εργασίες και άλλα.