«Στη σωστή κατεύθυνση» κινείται η μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας. Η  ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι ένα τέτοιο μέτρο θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες επιβαρύνονταν με υψηλές δαπάνες για τον ηλεκτρισμό.

Σύμφωνα με τα ευρήματα παλαιότερης έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ τον Ιούλιο 2009, οι δαπάνες για ηλεκτρισμό αποτελούσαν το βασικό παράγοντα επιβάρυνσης του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη κατηγορία των δημοτικών τελών.

Η μείωση των τιμολογίων θα συμβάλει, σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, «στη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, άρα και του κόστους παραγωγής των τελικών προϊόντων».

«Ανάλογες κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα και για τα δημοτικά τέλη που επιβαρύνουν, δυσανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Οι οικονομικές αστοχίες των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ δεν μπορεί να μεταφέρονται αβίαστα στις “πλάτες” των καταναλωτών  οι οποίοι δεν έχουν και άλλες δυνατότητες επιλογής», προσθέτει στη σχετική ανακοίνωσή της.