Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου λήγει η υποβολή δικαιολογητικών για τις εισαγωγικές εξετάσεις της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου.

Από το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνεται ότι οι φετινές εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου θα αρχίσουν την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013.

Η υποβολή των αιτήσεων και δικαιολογητικών θα γίνεται από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 έως και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 στη Γραμματεία της Σχολής: Πειραιώς 35, 10:00-16:00.

Oι εισαγωγικές εξετάσεις στη Δραματική Σχολή θα γίνουν σε δύο στάδια:

• Στο πρώτο στάδιο οι υποψήφιοι καλούνται να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν δύο μονολόγους, (ένα από το ρεπερτόριο του κλασσικού θεάτρου-έως τον 18ο αιώνα-κι έναν από το σύγχρονο θέατρο), καθώς κι ένα ποίημα.
Οι δύο μονόλογοι δεν πρέπει να ξεπερνούν την μιάμιση σελίδα (και οι δύο μαζί) και το ποίημα τους δεκαπέντε στίχους.

• Στο δεύτερο στάδιο οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν, θα διαγωνιστούν:

Α) γραπτά πάνω στις γενικές γνώσεις τους για το θέατρο
Β) στο τραγούδι,
Γ) στην κίνηση (σε θέμα που θα τους δοθεί επιτόπου) και
Δ) στον αυτοσχεδιασμό (σε κείμενο που θα τους δοθεί έγκαιρα).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου συνυποβάλλοντας: – επικυρωμένο αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου,
– πιστοποιητικό γεννήσεως, ή επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και
– δύο  φωτογραφίες.
– Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να υποβάλλουν και βιογραφικό σημείωμα, όπου να περιγράφεται ειδικότερα η ενδεχόμενη μέχρι τώρα σχέση τους με το θέατρο, τη μουσική και το χορό (σπουδές, εργαστήρια, συμμετοχή σε παραστάσεις κλπ.)

Το όριο ηλικίας των υποψηφίων, σύμφωνα με τον νόμο, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 25ο έτος.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα δικαιολογητικά και την ύλη των εξετάσεων δίνονται στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου (στην Κατηγορία Εκπαίδευση) και (από τις 21 Αυγούστου) στο τηλέφωνο: 210-5225634 .