Την επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασης για λειτουργία των καταστημάτων μόνο μια Κυριακή τον χρόνο, που τίθεται ενάντια στον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας δέχεται να είναι ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα. Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του συλλόγου, Πέτρος Παπαδάτος, ο σύλλογος θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις να μην ανοίγουν τα καταστήματα και άλλες Κυριακές του έτους.

Αποφασίστηκε παράλληλα το θέμα αυτό να τεθεί από κοινού με τους άλλους εμπορικούς συλλόγους του νομού, τις Ομοσπονδίες και το ΕΒΕ Ηλείας, ώστε να ληφθεί μια κοινή απόφαση και να υπάρξει συστράτευση.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε ο απολογισμός των εκθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Κουρούτα και του εκπτωτικού διημέρου. Εκφράστηκε η πλήρης ικανοποίηση για την επιτυχία των δράσεων αυτών, ωστόσο υπήρξε προβληματισμός ως προς το κόστος, το οποίο επιβάρυνε το ταμείο του συλλόγου, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαδάτος, έφτασε σε οριακά επίπεδα.

Συζητήθηκαν επίσης τοπικά θέματα, όπως ο έλεγχος του φαινομένου του παρεμπορίου και η προσπάθεια επέκτασης των πολυκαταστημάτων, δύο ζητήματα για τα οποία το Δ.Σ. θα βρίσκεται σε εγρήγορση.

Ακόμη, έγινε αναφορά στις ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ, θέμα για το οποίο το Δ.Σ. επαναβεβαίωσε προηγούμενη πρόταση, αφού οι ρυθμίσεις που εξαγγέλθηκαν, βρίσκονται εκτός πραγματικότητας, όπως επεσήμαναν τα μέλη της διοίκησης.

Το Δ.Σ. αποφάσισε την υλοποίηση ενός ακόμη σεμιναρίου Τεχνικού Ασφαλείας, αφού το προηγούμενο δεν κάλυψε τις ανάγκες της αγοράς. Μέχρι την Παρασκευή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή.

Την συνεδρίαση απασχόλησαν και οι κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΒΕΕ, για τις οποίες έχει διαφοροποιηθεί η ΓΣΕΕ. Τα μέλη της διοίκησης συμφώνησαν με την άποψη ότι οι κινητοποιήσεις της μιας μέρας δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, ωστόσο ο Εμπορικός Σύλλογος θα βρίσκεται σε εγρήγορση να υποστηρίξει κινητοποιήσεις διαρκείας, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Κατά την συνεδρίαση ορίστηκαν οι προτεινόμενοι εκπρόσωποι του συλλόγου για την διοικητική επιτροπή ΙΚΑ Αμαλιάδας. Τακτικό μέλος ορίστηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Πέτρος Παπαδάτος και αναπληρωματικό μέλος ο α’ αντιπρόεδρος Γιώργος Μαραγκός.

Πηγή: ilialive.gr