Οι γιορτές των Χριστουγέννων έχουν συνδεθεί στο μυαλό όλων με την εικόνα ενός αναμένου τζακιού. Άλλωστε το τζάκι εκτός από ζεστασιά χαρίζει στον χώρο ένα αίσθημα θαλπωρής και ας μην ξεχνάμε πως αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο διακόσμησης.

Τα σύγχρονα ενεργειακά τζάκια αποτελούν πραγματικά έργα τέχνης. Προσφέρουν υψηλή αισθητική και κορυφαίες αποδόσεις. Αποτελούν έναν ποιοτικό και οικολογικό τρόπο για να ζεστάνετε ολόκληρο το σπίτι.

Τι είναι τα ενεργεικά τζάκια καλοριφέρ;

Αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία και έχουν το πλεονέκτημα πως μπορούν να λειτουργήσουν σαν λέβητες και να παράγουν ζεστό νερό. Επιλέγοντας ένα τέτοιο τζάκι αξιοποιούμε τα καλοριφέρ που υπάρουν ήδη στον χώρο, ζεσταίνοντας το σπίτι ομοιόμορφα χωρίς να χρειαζόμαστε τον καυστήρα πετρελαίου. Παράλληλα αυτά τα συστήματα έχουν την δυνατότητα να ζεστάνουν το boiler ώστε να υπάρχει και ζεστό νερό χρήσης.

Τι είναι τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια;

Το συγκεκριμένο είδος τζακιού ζεσταίνει τον χώρο μέσω της παραγωγής ζεστού αέρα. Ο αέρας αυτός μεταφέρεται στον χώρο με ελεύθερη φυσική ροή ή μέσω ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Ανάλογα με την θερμαντική ικανότητα του ενεργειακού τζακιού που θα επιλέξετε μπορείτε να καλύψετε από ένα μεγάλο ενιαίο χώρο μέχρι και ολόκληρο το σπίτι.

Τι θα κερδίσουμε με την τοποθέτηση ενός ενεργειακού τζακιού;

Η επιλογή ενός ενεργειακού τζακιού προσφέρει πολλαπλά οφέλη:

  • Υψηλή θερμική απόδοση και μεγάλη θερμική ισχύ
  • Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου
  • Σημαντική μείωση των εκπομπών CO και μικροσωματιδίων (οικολογικά μοντέλα)
  • Υψηλή αισθητική
  • Κορυφαία τεχνολογία
  • Καλύτερους οικονομικούς όρους θέρμανσης
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια
  • Αντοχή στον χρόνο

Διακόσμηση τζακιού

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα ενεργειακών τζακιών για να επιλέξετε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες του χώρου σας με τον καλύτερο τρόπο. Για όσους βέβαια επιθυμούν κάτι μοναδικό, επιλεγμένες εταιρείες προσφέρουν την δυνατότητα σχεδιασμού ενός νέου μοντέλου. Αν λοιπόν επιθυμείτε να ζεστάνετε το χώρο σας με υψηλές αποδόσεις, σεβασμό στο περιβάλλον και τη διακόσμηση που ονειρεύεστε, τότε επιλέξτε ένα ενεργειακό τζάκι.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.starfire.gr