Το «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» αναλαμβάνει την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων των μικρών νησιών

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης επισκέφτηκε η Φ. Γεννηματά


ΕΛΛΑΔΑ
4:38
31/08/2013
Το «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» αναλαμβάνει την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων των μικρών νησιών
4
loading

Το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», επισκέφθηκε σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά ενημερώθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Υπαρχηγό Στόλου Υποναύαρχο Σπυρίδων Κονιδάρη ΠΝ, τον Διευθυντή Υγειονομικού Υποναύαρχο (ΥΙ) Ευάγγελο Νεονάκη ΠΝ και αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού για τις δυνατότητες του πολεμικού πλοίου.

Το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» έχει τη δυνατότητα να ανεφοδιάζει εν πλω τα πλοία του ΠΝ με καύσιμα, πυρομαχικά, υλικά, λιπαντικά, νερό και τρόφιμα. Επίσης είναι δυνατή η χρήση του και ως Πλοίο Διοικήσεως, ενώ διαθέτει προστασία για εκτέλεση επιχειρήσεων σε ραδιοβιοχημικό περιβάλλον.

Το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό- μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο και όπως ανακοίνωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα χρησιμοποιηθεί από το Σεπτέμβριο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων των μικρών νησιών.

Συγκεκριμένα διερευνάται υπό τις οδηγίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Αναπληρωτή Υπουργού Φώφης Γεννηματά, η δυνατότητα οργάνωσης εκστρατείας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα γιατρών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε προληπτική ιατρική- περίθαλψη των κατοίκων των μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

«Η δυνατότητα παροχής πλήρους ιατρονοσηλευτικής φροντίδας με τον κατάλληλο εργαστηριακό και τεχνικό εξοπλισμό καθιστά το πλοίο αυτό ιδιαίτερης σημασίας ενώ η επιχειρησιακή του ικανότητα να συνδράμει σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, καθιστά σημαντική την κοινωνική προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων», σημείωσε σε δήλωση της η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμπληρώνοντας ότι: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και αναλαμβάνουν δράσεις για την στήριξή της. Προγράμματα και δράσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί στο πλαίσιο της προληπτική ιατρικής με την ενεργή συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Giorgos Georgiou

  Καλή η επίσκεψη της υφυπουργού ,απαιτείται να ελέγξει την ετοιμότητα.Εάν βέβαια γνώριζε και κάτι από πλοίο καλά θα ήταν.Να μου πεις άλλοι πολιτικοί δεν ξέρουν από βέσπα.

 2. avatar ΓΙΑΝΝΟΣ

  Η κόρη του σοσιαλιστή (σοσιαλίστρια υποτίθεται κι η ίδια), υπουργός σε δεξιά κυβέρνηση !

 3. avatar laros

  Το μισθο της ΕΤΕ να παρεις (Ουτε μια μερα δεν δουλεψες)

 4. avatar laros

  Το πλοιο "Ιπποκρατης" το θυμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ . Θα εσωζε τους ασθενεις των νησιων στο Αιγαιο . Το πληρωσαμε χρυσο και δεν εκανε ουτε ενα ταξιδι . Εμπνευση του πατερα της και της τοτε παρεας του .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει