Έρμαια της σεξουαλικής εκμετάλλευσης τα ανήλικα προσφυγόπουλα

Τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα για να τα συναντήσουν


ΕΛΛΑΔΑ
16:28
04/12/2019
Έρμαια της σεξουαλικής εκμετάλλευσης τα ανήλικα προσφυγόπουλα
7
loading

Το διεθνές δίκτυο κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών, ECPAT, υποστηρίζει ότι τα τελευταία χρόνια τα παιδιά στην Ελλάδα είναι έκθετα στον κίνδυνο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ-Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων και μέλους του ECPAT, «υπερφορτωμένες και ανεπαρκείς κρατικές υπηρεσίες και δομές φιλοξενίας για την παιδική προστασία, οδηγούν συχνά τα παιδιά να πρέπει να φροντίσουν μόνα για τον εαυτό τους και τα καταστούν ευάλωτα απέναντι σε θύτες σεξουαλικών εγκλημάτων».

Ειδικά για τους ασυνόδευτους ανήλικους, τον Νοέμβρη του 2019 καταγράφηκαν συνολικά 5.162 παιδιά, εκ των οποίων τα 1.246 ζουν σε επισφαλείς συνθήκες, βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση ή είναι άστεγα.

«Ως οργάνωση που παρέχει κοινωνική στήριξη σε παιδιά που έχουν περιθωριοποιηθεί και θυματοποιηθεί, (μπορούμε να πούμε πως) οι συνέπειες από την έλλειψη συνεκτικών δομών υποστήριξης είναι ολοφάνερες. Είναι ζήτημα υψίστης σημασίας να αναλάβει άμεσα η πολιτεία την εύρεση βιώσιμων λύσεων, με άξονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού», αναφέρει η Βαλμπόνα Χυστούνα, υπεύθυνη Παιδικής Προστασίας της ΑΡΣΙΣ.

Η αναφορά του ECPAT κάνει μνεία σε έρευνα που υποδεικνύει ότι ασυνόδευτα παιδιά, ειδικά ανήλικα αγόρια (τα οποία αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του συνόλου των ασυνόδευτων), έχουν καταφύγει στη σεξουαλική εκμετάλλευση του ίδιου τους του εαυτού, προκειμένου να μπορούν να πληρώσουν για τροφή και στέγη ή να βρουν χρήματα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους εκτός της Ελλάδας. Κινητά τηλέφωνα, εφαρμογές γνωριμιών και πλατφόρμες συνομιλιών επιτρέπουν στους σεξουαλικούς παραβάτες να έρθουν σε επαφή με παιδιά και να τα εξαναγκάσουν σε σεξουαλική εκμετάλλευση.

«Η Ελλάδα έχει ακόμη πολύ δρόμο να κάνει σε σχέση με τα μέτρα παιδικής προστασίας: το 94% των ασυνόδευτων ανηλίκων είναι αγόρια και δεν τυγχάνουν προτεραιοποίησης σε πολλά προγράμματα προστασίας», υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση ο Mark Kavenagh, Επικεφαλής Έρευνας και Πολιτικής στο ECPAT International.

Η αναφορά σημειώνει επίσης στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ξένοι τουρίστες αναζητούν παιδιά μετανάστες, με κάποιους από αυτούς να ταξιδεύουν αποκλειστικά για να τα συναντήσουν.

Παρόλα αυτά, σημειώνεται, υπάρχει περιορισμένη ανταπόκριση από πλευράς της κυβέρνησης και των αρχών διαχείρισης τουρισμού για την αποφυγή του κινδύνου σεξουαλικής εκμετάλλευσης στα ταξίδια και τον τουρισμό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar .;.

  Γι'αυτό ο τσιπρας και το ανωμαλο συναφι του ηταν εναντιον του θρησκευτικού τουρισμού. Αφηνει καλυτερα φραγκα ο ερωτισμος

 2. avatar A.M.

  Οποιοσδήποτε πειράζει βιάζει παιδιά, 'Ελληνας ή μη, από όπου και να είναι, tie wrap, στα γόνατα. και μια σφαίρα πίσω από το κεφάλι με το G3.Ανώμαλοι παιδεραστές δεν κάνουν ούτε για κοινωνία ούτε καν για δουλειά σε στρατόπεδα εργασίας.

 3. avatar Γρίτσας

  Εφαρμόσαμε και πρώτοι τον πορνο τουρισμό.\Μέχρι ένα το εξάμηνο είναι καλά

 4. avatar 12378783454890

  ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ .. ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΟΥΡΓΟΙ ΑΘΩΟΙ ....

 5. avatar Ch18:11-1

  Κανένα σχόλιο ακόμη?

 6. avatar Έτσι εξηγείται λοιπόν

  Γιαυτο έχουν τόση καούρα για τους λαθρομετανάστες τύποι σαν τους Τόνο Μάσα Στέιτ Αγγυλωτό ΠλατσικοKyp κλπ. Έχουν ορμές

 7. avatar Κυριάκος Μητσοτάκης

  Φαντάσου να μη τα είχε αναλάβει και προσωπικά!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει