Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τετάρτη (27/11), καθώς και τη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 12:00, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Τα αιτήματα είναι:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους. Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους
  • Άμεση ανανέωση της σύμβασής τους για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη και παράλληλη εκκίνηση διαδικασιών για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου
  • Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό
  • Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ
  • Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας!
  • Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συμβασιούχων στην κινητοποίηση, κηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη Νοεμβρίου από τις 11.00 έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.