Με νέες παράτυπες NAVTEX η Τουρκία διατηρεί την ένταση στην περιοχή του Καστελορίζου.

Σύμφωνα με το news.gr, στην πρώτη περίπτωση η Άγκυρα δέσμευσε την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για ναυτική άσκηση για την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3. Την Πέμπτη από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 11 και την Παρασκευή από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 7 το βράδυ.

Στην δεύτερη η Τουρκία με εξίσου παράτυπη NAVTEX «αποκόπτει» Καστελόριζο από Ρόδο για άσκηση με πυρά επί τρεις συνεχόμενες ημέρες από τις 6 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα από τις 27 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την κοινή περιπολία τουρκικών πολεμικών πλοίων με την πακιστανική φρεγάτα Αλαμγκίρ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για το πρώτο μη τουρκικό πλοίο που συμμετέχει σε μια καθαρά τουρκική επιχείρηση και συγκεκριμένα την «Ασπίδα της Μεσογείου» που διενεργεί ο τουρκικός στόλος στην περιοχή με πρόσχημα την ασφάλεια των θαλασσών αλλά επί της ουσίας για την διευκόλυνση των τουρκικών κινήσεων και διεκδικήσεων.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτού του υπό διαμόρφωση «αντι-άξονα» εκ μέρους της Τουρκίας προς αυτόν της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Αίγυπτο καθώς στην εξίσωση αυτή προστίθενται και τα πυρηνικά του Πακιστάν και η σχετική τεχνογνωσία που μπορεί να περάσει στην Άγκυρα.

Να προσθέσουμε πως σήμερα διεξήχθει στο Κιλκίς άσκηση μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων ενώ σε εξέλιξη είναι στο Αιγαίο η άσκηση Νηριής του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.