Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από το θάνατο μάνας και κόρης στην Κατερίνη, που είχαν εξαφανιστεί από τις 9 Νοεμβρίου.

Η 17χρονη και η 45χρονη εντοπίστηκαν με τη βοήθεια drones που χτένιζαν την περιοχή την Κυριακή 17 Νοεμβρίου νεκρές σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων, κοντά στην ορεινή περιοχή Φωτεινά, απ’ όπου διέρχεται η παλιά εθνική οδός Κατερίνης – Ελασσόνας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε και η ιατροδικαστική εξέταση της Μαρίας – Ιωάννας και της μητέρας της. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι σοροί έφεραν κακώσεις σώματος και κεφαλής και ο θάνατός τους φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

Τη νεκροψία – νεκροτομή διενήργησαν οι καθηγητές Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτιος Χατζηνικολάου. Παράλληλα, θα διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Τα ερωτήματα και το όνειρο της 17χρονης που δεν πρόλαβε να το πραγματοποιήσει

Τα ερωτήματα για την απίστευτη τραγωδία στην Κατερίνη είναι πολλά. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Alpha, η οικογένεια επιμένει ότι ο θάνατος τους προήλθε από δυστύχημα ή μηχανική βλάβη. Ωστόσο, η αστυνομία αναφέρει ότι όλα δείχνουν ότι δεν είναι δυστύχημα αλλά πιθανολογούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Την απάντηση για όλα αναμένεται να δώσει η εξέταση του μοιραίου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τον τελευταίο καιρό ήταν δύσκολα τα πράγματα για την οικογένεια, μιας και η μητέρα είχε κουραστεί να φροντίζει το κοριτσάκι που είχε κινητικά προβλήματα.

Μάλιστα, η ίδια φέρεται να έλεγε συχνά ότι δεν αντέχει. Ο πατέρας της οικογένειας είναι απαρηγόρητος ενώ συγκλονισμένη είναι και η γειτονιά τους. Όλοι μιλούν για ένα πολύ καλό και γλυκό κοριτσάκι που ονειρευόταν να γίνει ψυχολόγος.