Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση κατασκευής του τελευταίου υποέργου που αφορά τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κρήτης, συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και την ανάδοχη εταιρία «Νότος Κατασκευαστική ΑΕ».

Το έργο αφορά στην κατασκευή και τη βελτίωση των διασταυρώσεων- κόμβων σε οκτώ θέσεις του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Ηρακλείου, όπως τονίζει το ΑΜΠΕ.

Σε εξέλιξη είναι τα άλλα υποέργα τα οποία εκτελούνται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου και έχουν να κάνουν με την κατασκευή νέων αντιολισθηρών ταπήτων, με διαγράμμιση οδοστρωμάτων, αντικατάσταση παλαιών και τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης και με παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης.

Το έργο του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε σήμερα αφορά τη βελτίωση και κατασκευή κόμβων: στη συμβολή των οδών Αυλή- Ινι- Σχοινιάς, (οικισμός Ίνι), στις Μοίρες- Μάταλα και Σίβα- Καμηλάρι, στη συμβολή των οδών Πετροκεφάλι- Πιτσίδια και Πετροκεφάλι- Σίβα (θέση Αγία Μαρίνα), στην Κάτω Πουλιά (συμβολή των οδών προς Άνω Πουλιά, προς Άνω Καστελιανά και δημοτικών δρόμων), στη διακλάδωση προς το Ι.Τ.Ε. (κόμβος επαριακή οδός Ηρακλείου- Βουτών), στον Κόμβο Φαιστού με τον δρόμο προς Πιτσίδια (Φαιστός- Πετροκεφάλι- Πιτσίδια), στον κόμβο Κυλιστού και τέλος, στον κόμβο του οικισμού Αμιρά.

Η κατασκευαστική εταιρία, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο σε 10 μήνες.

Ως ένα ακόμα σημαντικό έργο, το χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε ότι «για την ολοκλήρωση της πρώτης εργολαβίας για την οδική ασφάλεια της Κρήτης είχε ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 30.000.000 και σήμερα υπογράψαμε την τελευταία σύμβαση με προϋπολογισμό 1.180.000». Παράλληλα, είπε, «προετοιμαζόμαστε για τις μελέτες που πρέπει να είναι έτοιμες ούτως ώστε μέχρι τέλους του χρόνου να έχουμε ολοκληρώσει ένα ακόμα μεγάλο έργο για να μπορεί να ενταχθεί από τον νέο χρόνο σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα». Με τον στόχο αυτόν, πρόσθεσε, «θέλουμε να διασφαλίσουμε την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό δίκτυο και εκτιμούμε ότι μπορούμε να έχουμε έτοιμες μελέτες που θα ξεπερνούν τα 50.000.000 μέχρι τέλους του χρόνου».