Μοναδικά αντίγραφα των αριστουργημάτων της αρχαίας ελληνικής τέχνης παράγονται στα εργαστήρια του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ). Τα πιστοποιημένα ακριβή αντίγραφα παράγονται αποκλειστικά από τα εργαστήρια του ΤΑΠ, φτιάχνονται στο χέρι με υψηλή τεχνογνωσία, από ταλαντούχους γλύπτες, ζωγράφους, συντηρητές και τεχνίτες.

Τα εργαστήρια του ΤΑΠ βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη σε σύγχρονα εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, που περιλαμβάνουν και εργαστήρια συντήρησης. Εργαστήρια παραγωγής αντιγράφων του ΤΑΠ λειτουργούν και στην Πέλλα.

Η συλλογή των εργαστηρίων του ΤΑΠ αποτελείται από ακριβή αντίγραφα αντιπροσωπευτικών μουσειακών εκθεμάτων και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες εκμαγεύσεις.

Τα ακριβή αντίγραφα διατίθενται στα πωλητήρια του ΤΑΠ σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας. Επίσης, αποστέλλονται σε πανεπιστήμια και συναφή ιδρύματα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Πρόσφατα η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 επισκέφτηκε ένα από τα εργαστήρια και, όπως επισημάνθηκε, παραγγελίες γίνονται και από κράτη, αλλά και από ιδιώτες που θέλουν να αποκτήσουν ένα πιστό αντίγραφο αρχαιολογικού εκθέματος. Στα εργαστήρια του Ταμείου εργάζονται, μεταξύ άλλων, ζωγράφοι και γλύπτες.

Στο τέλος της διαδικασίας μάλιστα μπαίνει στο αντίγραφο μια σφραγίδα που γράφει «Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων».