Ο ανθρωπιστικός οργανισμός Lifeline, που τελεί υπό την πατρωνία της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας παρέδωσε στο νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού σημαντικά ιατρικά μηχανήματα παρουσία των ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρου και Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας καθώς και του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρόεδρος του νοσοκομείου κος Χαράλαμπος Τομπούλογλου, ο Διευθυντής της ΜΕΘ Δρ. Ιωάννης Παπαδάτος καθώς και ο Πρόεδρος του Lifeline Hellas Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Δρ. Άλκηστις Μπουκουβάλα, κύριος Γιάννης Σαχίνης, κυρία Νάσια Παπαμανώλη και κυρία Έρση Αγιοστρατίτη.

Συγκεκριμένα, η αγορά των μηχανημάτων πραγματοποιήθηκε από τα έσοδα της ετήσιας Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Lifeline Hellas το Δεκέμβριο του 2012.

Έτσι, σήμερα, μπόρεσαν να προσφερθούν στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ένα μόνιτορ και μία φορητή αναρρόφηση στο τμήμα νεογεννήτων, ενώ από την ετήσια εκδήλωση του Lifeline Uk προσφέρθηκαν τα κάτωθι μηχανήματα:

• Δύο αναισθησιολογικά μηχανήματα αξίας 60.000 ευρώ για το αναισθησιολογικό τμήμα

• Ένας ηλεκτροκαρδιογράφος αξίας 33.400 ευρώ για το νευρολογικό τμήμα

• Ένα C -arm ακτινολογικό μηχάνημα αξίας 55.000 ευρώ για τις ανάγκες του χειρουργείου (ορθοπαιδικοί και χειρούργοι)

• Ένα φορητό ψηφιακό εμφανιστήριο ακτινογραφιών αξίας 15.000 ευρώ για τις ανάγκες του παραρτήματος Καλλιθέας

• Έξι ηλεκτρονικά πιεσόμετρα και δέκα οξύμετρα αξίας 26.000 για τις ανάγκες των παιδιατρικών κλινικών.

Πρόκειται για μηχανήματα μεγάλης αξία, που θεωρούνται απολύτως απαραίτητα προκειμένου οι «ήρωες γιατροί» του νοσοκομείου, σύμφωνα με δήλωση της πριγκίπισσας, να μπορέσουν να επιτελέσουν το λειτούργημά τους, τη σωτηρία της παιδικής ζωής, ένα έργο άλλωστε στο οποίο η πριγκίπισσα Αικατερίνη έχει αφιερώσει τη ζωή της.

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας ίδρυσε τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline το 1993, στο Λονδίνο και εν συνεχεία στην Αθήνα, στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο τα οποία συνεργάζονται με το ίδρυμα της «Ίδρυμα Πριγκίπισσας Αικατερίνης» στο Βελιγράδι.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Lifeline Hellas και το Lifeline UK ασχολείται αποκλειστικά με την Ελλάδα όπου υπάρχουν σημαντικές ανάγκες λόγω της δυσχερής κατάστασης που επικρατεί. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του οργανισμού είναι η παροχή ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία παίδων και η ενίσχυση ιδρυμάτων.

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη και το Lifeline προσφέρει βοήθεια όπου υπάρχει ανάγκη ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ