Καλύτερη οργάνωση στην αποκομιδή των σκουπιδιών μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην αυτοδιοίκηση ζητούν οι πολίτες.

Κάτοικοι διαφόρων περιοχών στην αχαϊκή πρωτεύουσα διαμαρτυρήθηκαν ακόμη και στον αντιδήμαρχο, Αχιλλέα Γεωργακόπουλο.

Οι πολίτες, όπως είπαν, έφτασαν στο σημείο να αποταθούν σε υπηρεσιακούς παράγοντες, αφού το ζητούμενο δεν ήταν να κάνουν φασαρία, αλλά να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Ένα από τα βασικά παράπονα-διαπιστώσεις ήταν πως έγινε περισυλλογή σκουπιδιών σε κάποια σημεία, και όχι σε άλλα που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Ο αντιδήμαρχος αναγνώρισε στους πολίτες ότι μπορεί να έχουν κάποιο δίκιο για τις ενστάσεις και τα παράπονα που διατυπώνουν. «Κάλυψε» όμως και το προσωπικό, λέγοντας ότι η υπηρεσία Καθαριότητας έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο αποκομιδής των σκουπιδιών μετά από κινητοποιήσεις (λόγω του συσσωρευμένου όγκου).

Υποστήριξε ότι προέχει σε τέτοιες περιπτώσεις να γίνεται πρώτα η αποκομιδή σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από τους κάδους.

Πρόσθεσε ότι αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και από προχθές έχει ξεκινήσει η καθαριότητα.

Τις τελευταίες μέρες εργάστηκαν για την αποκομιδή περίπου 200 άτομα (εξαιρούνται οι διοικητικοί του τομέα), οι οποίοι «σήκωσαν» από τους δρόμους περίπου 2.000 τόνους σκουπιδιών. Άλλες φορές, μετά από κινητοποιήσεις, ο συσσωρευμένος όγκος σκουπιδιών έφτανε τους 3.000 τόνους.
Η διαφορά προέκυψε επειδή στη διάρκεια της τελευταίας κινητοποίησης ο τομέας καθαριότητας λειτούργησε με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας και μάζεψε 800-1.000 κιλά σκουπιδιών.

Ο Αχ. Γεωργακόπουλος διαβλέπει στο μέλλον και νέες κινητοποιήσεις στην αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό και απευθύνει έκκληση στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους, να ήταν αυτή η τελευταία φορά που έμειναν τα σκουπίδια στους δρόμους.

(φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: thebest.gr