«Όχι» στις υποχρεωτικές μετατάξεις, στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις λένε οι εκπαιδευτικοί που προχωρούν σε κινητοποιήσεις, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΕΛΜΕ Αττικής.

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει μαζική διαμαρτυρία στις 13:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 13-15, Αμπελόκηποι).

Επίσης τη Δευτέρα 15 Ιουλίου προγραμματίζεται συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με συναυλία και ολονυκτία, μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους, με προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού και Κορνάρου 2) στις 19:00.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:30. Την ίδια ημέρα καλούν τις ΕΛΜΕ σε συντονισμό με σωματεία της περιοχής τους να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Μετά από τη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης:

-Να δοθεί συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 15/7/13 στις 11.00στην ΟΛΜΕ

-Να δημιουργηθεί ραδιοφωνικό σποτ

-Γράμμα σε γονείς για τις επιπτώσεις των διαθεσιμοτήτων και όλων των κυβερνητικών μέτρων στην εκπαίδευση.

-Να υπάρξει καταχώρηση σε κυριακάτικες εφημερίδες

-Επιστολή σε όλους τους βουλευτές στην οποία θα επισημαίνεται και η προσωπική ευθύνη τους να μην υπερψηφίσουν τουλάχιστον τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου που περιέχουν διαθεσιμότητες και απολύσεις στην εκπαίδευση και όχι μόνο.

-Δημιουργία επιτροπής αγώνα στην ΟΛΜΕ με στόχο την υλοποίηση αποφάσεων των κινητοποιήσεων.

-Συνέχιση των κινητοποιήσεων και το επόμενο διάστημα με νέες αποφάσεις του ΔΣ.