Τρικάκια πέταξαν πριν λίγο μέλη του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου τριάντα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια έξω από το υπουργείο Εργασίας και εξαφανίστηκαν.

Μάλιστα ορισμένα άτομα ανέβηκαν μέχρι και τον πρώτο όροφο του υπουργείου.

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν πως έγιναν έξι προσαγωγές.

«Ο σύριζα μαγείρεψε, η δεξιά σερβίρει, η κορυφή τρώει» αναφέρει ο Ρουβίκωνας σε κείμενό του σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου με επίκεντρο τα εργασιακά.

«4,5 χρόνια Σύριζα δεν ήταν μια, έστω ρητορική, παρέκκλιση από την κανονικότητα της δημοκρατίας. Αποδείχθηκε ότι ήταν κάτι πολύ πιο ουσιαστικό. Ας αναρωτηθούμε όλοι και όλες πως θα μπορούσε να συνεχίσει η ιστορία με τα μνημόνια αν οι κοινωνικές αντιδράσεις δεν καθησυχάζονταν. Αν δεν επενδύονταν σε μία εύκολη, από τα πάνω λύση. Πως θα ήταν τα πράγματα χωρίς την αυταπάτη ότι μια ολική επίθεση των καπιταλιστών αντιμετωπίζεται από εκλογές, βουλευτές και τηλεοπτικά παράθυρα» τονίζει μεταξύ άλλων.

«Και τώρα ήρθε η δεξιά. Έχοντας έτοιμο έδαφος θέλει να συνεχίσει, πιο ενεργητικά πλέον, την επίθεση. Η ατζέντα είναι καθορισμένη πολύ καιρό πριν τα μνημόνια, σε αυτά όμως περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια. Υπάρχουν μια σειρά από «κάστρα» κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων που την μνημονιακή περίοδο κρίθηκε πολύ επικίνδυνο να χτυπηθούν, υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Ένα από αυτά τα «κάστρα» είναι ο συνδικαλισμός. Ασφαλώς και είμαστε οι τελευταίοι που θα υπερασπιζόμασταν το σκήνωμα του καθεστωτικού συνδικαλισμού. Και ούτε το κράτος και το κεφάλαιο ασχολούνται στην ουσία μαζί τους. Αυτό που κάνουν είναι να θωρακίζονται προληπτικά από μια κοινωνική δύναμη δύναμη, που αν αναπτυχθεί, θα τους δημιουργήσει άλυτο πρόβλημα. Φοβούνται έναν νέο συνδικαλισμό βάσης, πάνω στα αποκαΐδια του παλιού, γιατί ξέρουν ότι όσα σκοπεύουν να κάνουν θα δείξουν σε όλους τους εργαζόμενους την αναγκαιότητά του. Προσπαθούν λοιπόν, και καλά κάνουν από την μεριά τους να κάνουν δύσκολη τη ζωή των εργατικών αγώνων πριν αυτοί ξεσπάσουν. Την ίδια ώρα, με διάφορες σάλτσες για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, δίνεται η επόμενη ώθηση στην ελαστική εργασία, καταργούνται δικαιώματα προσφυγής του εργαζόμενου, κλπ, κλπ.»

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος